Tor 25 jul / År 42 / Nr 3 2024

Lokalpatriot och ambassadör lyfter Trelleborgs många värden

Katarina Ivholt är en lokalpatriot och entreprenör med många hattar. Hon axlar närmare bestämt tre roller samtidigt, och gör det med bravur. Att aktivt bidra till Trelleborgs tillväxt är det viktigaste för Katarina som fastighetsägare, hotellägare och styrelseledamot i Trelleborgs FF.

Bostäder, kontor, boutiquehotell, restaurang, wellness och idrott – Katarinas engagemang sträcker sig över flera segment. Den gemensamma nämnaren i alla verksamheter är nytänkande, trivsel, hållbarhet och personlighet.

Plats för inspiration och möten

Katarina äger och driver sedan länge Hotell Dannegården, en pärla nära havet och med staden inom räckhåll.

Hotellet har nyligen fått ett ansiktslyft med ett nytt boutiquekoncept, helrenoverade rum med ny spännande inredning, ny wellnessavdelning med cocktailpool och inte minst ett uppdaterat konferensutbud. Dessutom har restaurangen fått en ny meny som håller stilen för ett boutiquehotell där man vill mötas och inspireras.

– Hotellet förenar allt som behövs för en lyckad konferens. Här har vi verkligen tänkt till hur vi vill ha det, och funderat över vad moderna konferensgäster behöver, säger Katarina.

Utöver modern mötesteknik värdesätter konferensgäster ett rikt restaurangutbud. Det har utvecklats på Hotell Dannegården, där den italienska köksmästaren lagar allt från grunden med extra omtanke och kärlek. Kvalitet kan man aldrig tumma på, påminner Katarina.

Med och bygger framtiden

Katarina är en riktig lokalpatriot och ambassadör för sin hemstad Trelleborg. Hennes företag sponsrar lokala projekt samt fritidsföreningar och inte minst den lokala fotbollsklubben där hon dessutom själv sitter som styrelseledamot. Ett engagemang som ligger henne mycket varmt om hjärtat.

– Det är klart att jag liksom mina medarbetare vill Trelleborgs bästa i alla lägen, säger hon med eftertryck. Att aktivt vara med och bygga upp ungdomsidrotten är att bygga vår framtid tillsammans.

Under våren har Katarina även medverkat i workshops kring Trelleborgs nya platsvarumärke, vilket hon tycker är spännande och viktigt för alla som verkar i Trelleborg och närområdet kring Sydkusten och Söderslätt.

Naturlig samverkanskultur

Det finns många fina värden att värna och vidareutveckla i Trelleborg. Som fastighetsägare har Katarina även insyn i bostadsutvecklingen i staden. I det egna beståndet finns både bostäder och kontor. Om ett nytt tilltalande objekt blir tillgängligt kan Katarina mycket väl tänka sig att investera mer i Trelleborgs framtid.

Trelleborg är en lagom stor stad, tycker Katarina. Med nära både till kommunen och företagen, som ofta använder konferenslokalerna i Dannegården.

– Det finns en naturlig samverkanskultur som är väl värd att bevara och bygga vidare på, konstaterar Katarina.