Fre 24 maj / År 42 / Nr 1 2024

Aditro växer med marknaden från Växjö

Aditro utvecklar en helt ny produkt mitt i ett av Sveriges mest snabbväxande IT-kluster. Verksamheten i Växjö är relativt nystartad och sysselsätter i dagsläget ett 20-tal personer, men utvecklingschef Jonas Enestubbe tror på en stark expansion med Kronoberg som utgångspunkt.

Effektiva och värdeskapande system för en enklare jobbvardag är Aditros affärsidé. Kundspecifika lösningar för HR-, löne- och finansiella processer är företagets huvudområde, men i takt med att världen förändras och marknaden blir mogen för nya lösningar lanserar Aditro system för allt mer omfattande affärsprocesser.

Utvecklar morgondagens HRM-system
Utvecklingen i Växjö är ett tydligt exempel på hur Aditro växer med marknaden. Med en stor portion småländsk klurighet och en gedigen kompetensbas utvecklar Växjöteamet en ny lösning för morgondagens smarta HRM-system. Systemet blir mer automatiserat och integrerat med andra processer såsom lönefunktioner och rekryteringsunderlag.
– Det vi strävar efter är att skapa en lösning som är lite smartare och betydligt mer effektiv än dagens system. Den ska vara skalbar och fungera för såväl stora offentliga verksamheter som för mindre, privata aktörer. Kompetensutveckling, underlag för medarbetarsamtal och andra komponenter inom strategisk HR byggs in i systemet, förklarar Jonas Enestubbe, som även var med och startade det nya Aditro-kontoret i Växjö.

Agilt nytänkande
Utvecklingsprocessen pågår för fullt efter knappt två års verksamhet i Växjö. Produkten ska bli en toppmodern lösning och därför kännetecknas även arbetssättet av agilt nytänkande. Teamet sätter upp gemensamma mål och har stor frihet under ansvar för att uppnå dem. Nästa utmaning blir nu att rekrytera fler drivna systemutvecklare.
– Vi bygger upp ett kontaktnät i regionen som bland annat omfattar partners som är verksamma på Linnéuniversitetet. Här finns en stor kompetensbas som vi gärna vill ta del av. Vi ser också goda utvecklingsmöjligheter genom att vi verkar mitt i en expansiv IT-region, säger Jonas Enestubbe.
Aditro tar gärna emot studenter för projekt- och examensarbete. Det kan stärka verksamheten samtidigt som det gynnar studenterna. Förhoppningsvis kan det även leda till att fler söker sig till Aditro, som redan idag har ett mycket gott rykte som attraktiv arbetsgivare.

Ett attraktivt alternativ
Jonas Enestubbe hoppas på en fortsatt positiv utveckling från Växjö med nya spännande projekt.
– Den befintliga produkten kommer att vidareutvecklas under många år framöver och förhoppningsvis kan det leda till att nya sidospår utvecklas under resan. Vi befinner oss samtidigt mitt i en spännande utveckling där vi bygger upp Aditros varumärke i Växjö.
För den som är intresserad av att vara delaktig i en ytterst innovativ produktutvecklingsprocess som stöttas av en stor koncern med mycket resurser är Aditro definitivt ett attraktivt alternativ.