Fre 14 jun / År 42 / Nr 1 2024

Alla evenemang kan bli minnesvärda äventyr

För den som söker skapa en genuin och minnesvärd upplevelse, exempelvis kring en konferens eller något annat företagsevenemang, finns fantastiska möjligheter på Högbo Bruk utanför Sandviken. Här anordnar eventbolaget Äventyrs Service aktiviteter på förfrågan – och egentligen är det bara fantasin som sätter gränser för vad som är möjligt.
  
Äventyrs Service fokuserar på att skapa upplevelser som blir minnen för livet. Det kan vara i samband med konferenser, team-building eller kundevent. Det kan också vara i anslutning till privata tillställningar som födelsedagar och bröllop. Valmöjligheterna kring de aktiviteter som Äventyrs Service kan erbjuda är näst intill oändliga – och allt skräddarsys efter kundernas önskemål.
– När jag grundade företaget hade jag en vision om att skapa något unikt – och det skulle förknippas med hälsa och glädje. Att vakna varje morgon och känna en enorm glädje inför en ny arbetsdag var målet – och jag känner mig verkligen stolt över att kunna säga att det är uppnått, säger Johan Wadén, vd och grundare för Äventyrs Service.
Idag har Johan sällskap av flertalet medarbetare som liksom han själv har ett brinnande intresse för outdoor och äventyr.
– Visst har vi tillgång till en fantastisk miljö här på Högbo Bruk, och vi har även riktigt bra utrustning och lokaler. Men vår absolut största styrka är våra engagerade och taggade medarbetare som verkligen brinner för att leverera oförglömliga evenemang och aktiviteter. Det handlar om att helt enkelt skapa något som gör att människor mår bra och trivs – det är huvudmålet för alla som arbetar på Äventyrs Service.
 
Bara fantasin sätter gränser
Äventyrs Service utgår från Högbo Bruk några mil utanför Sandviken, men är samtidigt ett mobilt eventbolag som med hjälp av specialutrustning kan skräddarsy evenemang och aktiviteter i princip var som helst.
En del av erbjudandet omfattar försäljning och uthyrning av tältkåtor, så kallade Tentipi-tält. Dessa tält är mycket flexibla och finns i storlekar från tvåmanstält för övernattning och upp till stora evenemangstält för hundratals sittande gäster. Som exempel hölls festligheterna i Ockelbo i samband med kronprinsessan Victoria och prins Daniels bröllop i ett Tentipi-tält.
– Under festligheterna i Ockelbo fick vi bygga upp hela tältmiljön vilket var ett fantastiskt roligt uppdrag. Vi har många spännande uppdrag i samband med stora evenemang som exempelvis Melodifestivalen, Peace and Love-festivalen och så vidare. Även skid-VM och andra sportarrangemang, berättar Johan Wadén.
Ibland levererar Äventyrs Service ren uthyrning av tält och evenemangsutrustning till andra arrangörer inom branschen. Den vanligaste konstellationen är dock att Äventyrs Service paketerar och utför hela eventet direkt till slutkund.
– Vår främsta styrka är bredden och att vi är flexibla. Det finns mycket kunskap i företaget som vi gärna delar med oss av för att skapa riktigt bra evenemang, oavsett syfte och mål med eventet. Vi kan paketera ett helhetskoncept med middag, övernattning och underhållning – och det är egentligen bara fantasin som sätter gränser för vad som är möjligt.
Johan Wadén ser mycket ljust på framtiden och kommer att fortsätta fokusera på Tentipi-tälten och att utveckla fler egna evenemang, samtidigt som Äventyrs Service även kommer att stötta stora arrangörer i samband med event som exempelvis musikfestivaler och internationella idrottstävlingar.