Mån 29 nov / År 39 / Nr 4 2021

Alla trivs i Maserhallen och äventyrsbadet Aqua Nova

Utvecklande och kreativa möten genereras ofta i nya miljöer. För företag som verkligen månar om sin personal och som vill få ut det bästa av sitt frukostmöte, sin kick-off eller workshop, har Maserhallen och Aqua Nova i Borlänge mycket attraktiva alternativ. Varför inte hyra äventyrsbadet som en uppskattad avslutning på en intensiv konferens?

Maserhallen och Aqua Nova står redo med äventyrsbad, relaxavdelning, bastu, restaurang och fullutrustat gym för alla som vill investera i en bättre hälsa. Anläggningen passar lika bra för företagsledaren som vill lyfta prestationen hos personalen och bygga starkare team, som för barnfamiljen som vill få en minnesvärd stund tillsammans.
– Bredden i verksamheten gör att vi kan erbjuda något för alla. Vill man bara koppla av och bada bastu så gör man det, vill man ha en fartfylld upplevelse så kan man prova våra rutschkanor och virvelströmmar, säger Ulla-Karin Solum, vd på Maserhallen.
Aqua Nova anses vara ett av Sveriges häftigaste äventyrsbad med flertalet attraktioner. Dessutom ligger badet centralt i Borlänge, alldeles intill shoppingstråk och biograf, och välkomnar därmed för en helhetsupplevelse i hjärtat av Dalarna.
– Badet och våra övriga verksamheter såsom gym och relaxavdelning med fullständiga rättigheter uppskattas lika mycket av affärsresenären som av borlängebon. Vi kallar oss för multiarena eftersom vägg i vägg med badet finns också en anläggning för multisport inklusive kampsportslokaler, tillägger Ulla-Karin.

Bygger ny bassäng
Utöver Aqua Nova äventyrsbad står Maserhallen även för en mindre anläggning, Tunets bad och Sport. En helt ny bassäng ska anläggas intill Aqua Nova, det blir fokus på rehabilitering som länge funnits på önskelistan i Borlänge. Det blir den största investeringen sedan äventyrsbadet byggdes 2004, med komplettering av relaxavdelning 2006.
– Investeringen är en del av vår framtidsvision där vi även fortsättningsvis ska vara en anläggning för alla. När vi nu kompletterar med rehabiliteringsverksamhet så kan vi verkligen stå för det, menar Ulla-Karin Solum.

Ständig förnyelse
Läsk och friterat hör inte hemma på en hälsoanläggning, därför har man valt att plocka bort det från Maserhallens utbud. Det serveras husmanskost och en hemlagad dagens, hembakat fikabröd och rättvisemärkt kaffe, bland annat. I relaxavdelningen finns det möjlighet att beställa in ett glas vin, för den som vill unna sig något extra.
Relaxavdelningen är påkostad och omfattar fyra olika bastutyper, café och solrum. Det finns även en bubbelpool utomhus i anslutning till relaxen, ett uppskattat komplement som rundar av vistelsen på ett bra sätt, menar Anette Nohrén. Som avslutning säger hon:
– Vi kommer att fortsätta satsa på att vara en anläggning för alla och de investeringar som görs, och som har gjorts, understryker det. Inom en snar framtid hoppas vi på att kunna utveckla äventyrsbadet lite till, eftersom vi ser att vi får en allt tuffare konkurrens och vi måste ständigt förnya oss för att möta efterfrågan.