Lör 2 dec / År 41 / Nr 5 2023

Alla vill ha Lexus

Lexus Linköping är en expansiv verksamhet med rekordhög försäljning. Målet är att sälja ungefär 100 bilar per år, men under de senaste tre åren har man sålt ungefär 1000 bilar. Mer än tre gånger så mycket som planerat. Det verkar som att alla vill ha Lexus.

På Lexus Linköping, som har sitt ursprung i Kjell Asklings verksamhet Askling Bil, arbetar två säljare med stort engagemang.

Oöverträffad kvalitet
Försäljningen ligger på imponerande siffror, och man har i Linköping sålt flest bilar av alla Lexushallar under de senaste två åren. Att Lexus är ett premiummärke som lockar är en bidragande faktor bakom den höga försäljningen, men mycket har även att göra med det personliga engagemang som försäljningschefen Magnus Nilsson och kollegan Andreas Hadarzon lägger ner.
– När vi startade upp verksamheten för drygt tre år sedan hade vi en plan om att sälja ungefär 100 bilar per år, både nya och begagnade. Att vi nu passerar 1000 bilar på tre år är utöver all förväntan, kommenterar Magnus Nilsson.
Lexus står för en oöverträffad kvalitet som framhävs i Linköpingshallen. Anläggningen står för full service med försäljning, verkstad, reservdelar, tillbehör och hyrbilar – allt på ett ställe.

Hållbara koncept
Lexus står för prestige, och satsar även på hållbara koncept med självladdande elhybrider. Nästan alla bilar som säljs hos Lexus Linköping är av denna sort. Lexus har dessutom inga nya dieselbilar sedan flera år tillbaka.
– Lexus är en unik tillverkare som förenar det bästa ur god körekonomi med miljömässig hållbarhet. Tack vare förfinad teknik samverkar bensin- respektive elmotorn för optimal besparing, bilen kan köras i upp till 120 km/h på eldrift till exempel. Batterierna behöver inte heller bytas ut under bilens hela livslängd, informerar Magnus Nilsson.
I Linköping säljer man mest fabriksnya bilar, men för att möta en större målgrupp finns även begagnade Lexus till salu.
Lexus nya modeller som SUV med hybrid, sportbilar med hög prestanda – allt finns att provköra hos Magnus och Andreas på Lexus Linköping.