Sön 14 jul / År 42 / Nr 3 2024

Allkontor förenklar arbetsdagen på kontoret med rätt utrustning

Allkontor Teknisk Service AB är det lilla företaget som gör skäl för namnet. De säljer och servar alla slags maskiner som finns på ett kontor, alltifrån kopiatorer till de som sköter posthantering. Och som pricken över i:et hyr de ut ljud och bild-utrustning till konferensanläggningar.

Allkontor Teknisk Service i Gävle består av i dag av sju personer som alla samarbetar och hjälps åt – det finns inget vi och dem mellan säljare, administration och tekniker. Organisationen är tajt, vilket också är en styrka. Och företaget förenklar arbetsvardagen för sina kunder genom att ansvara för deras kontorsutrustning.
– Det är få andra företag som kan slå oss på fingrarna vad det gäller erfarenhet av kopiatorer, scanner, skrivare och teknisk utrustning till konferens och mötesrum eller annan teknisk utrustning för kontor. Några av våra tekniker har jobbat med det här på Allkontor i över 30 år, säger Fredrik Thorsén som är VD.

För alla typer av företag
Allkontor kan erbjuda det mesta från Sharps sortiment. De har kopiatorer som är sex meter långa med multifunktioner som kan spotta ur sig 120 till 130 sidor i minuten och de har små kopiatorer för det lilla enmanskontoret i källaren.
– Kunderna vet oftast inte vad som finns, då har vi ett möte för att höra vilka behov de har. Med vår långa erfarenhet i branschen kan vi lätt säga vad det är för slags kopiatorlösning en kund behöver.
Den vanligaste kopiatorlösningen ute hos kunderna i dag är en scanner, skrivare och kopiator i ett som står på golvet. Kunderna hyr den på 3, 4 eller 5 år och kopplar då också ett serviceavtal till och då rycker teknikerna från Allkontor ut direkt om något krånglar. Som ett bevis på den höga kompetensen serviceavdelningen har kom Allkontor på första plats i en undersökning om kundnöjdhet inom Sharp år 2014.
– Vi är måna om relationen till kunden, den är viktigast av allt, säger Fredrik Thorsén.

Även teknik till konferenser och fester
Allkontor levererar, installerar och servar kopiatorer till hela Gävleborgs län, Gästrikland, södra delarna av Hälsingland och via ett sammangående med Sharp i Dalarna förra hösten levererar de produkter även där. Några av deras kunder är Coop Mitt, Hotell Winn och landstinget i Dalarna.
Förutom olika maskiner och utrustning till kontor hyr de också ljud-, ljus- och bildutrustning till konferenser, 50-årskalas och mässor. Den kund som vill kan också hyra med en av företagets tekniker som kan göra allt från att installera utrustningen till att sköta det tekniska. Allkontors devis är: ”Vi gör det möjligt”.