Mån 4 mar / År 42 / Nr 5 2023

Amerikansk matkultur och sport att uppleva i Köping

En äkta amerikansk sportsbar har etablerats mitt i Köping. Som franchisetagare för O’Learys har entreprenören Yngve Bengtsson skapat ett helt nytt och mycket efterlängtat rekreationsutbud i en stad som andas framtidstro och tillväxt.

Det finns ingen annan verksamhet som liknar O’Learys Köping Bowling varken lokalt eller regionalt. Bowling är en av världens mest älskade sporter med flest antal utövare, men hamnar trots det ofta i skymundan för andra sporter.
Det som gör bowling så intressant är att sporten kan utövas av i princip alla, oavsett ålder och erfarenhet. Bowling öppnar med andra ord möjligheter för ökad social interaktion och mångfald, och kan därför också bidra till ökad social hållbarhet i det mångkulturella samhället.

Sätter ny standard
Att sprida kunskap om fördelarna med bowling och vilka möjligheter som finns för att utöva sporten lokalt är en stor angelägenhet och en uppgift som Yngve Bengtsson tagit på sig. Efter att ha drivit en bowlinghall under många år beslutade han sig för att växla upp och satsa på mervärden som kompletterar hela upplevelsen kring sporten. Den ursprungliga hallen har totalrenoverats och fått en ny restaurang med en helt ny känsla och atmosfär.
– Med O’Learys koncept vänder vi oss nu till en ännu större målgrupp. I stort sett alla som tycker om god mat och som vill träffas och umgås trivs här. O’Learys har satt en helt ny standard för Köpings restaurangutbud, och det är precis samma mat som serveras här som på finkrogen i centrala Göteborg till exempel, säger Yngve Bengtsson.
O’Learys koncept är uppbyggt kring en äkta amerikansk känsla med favoriträtter som Fish & Chips, Baby Back Ribs och olika hamburgare. Det finns något för alla, och därför passar kombinationen av bowling och O’Learys ypperligt i en stad som Köping. Dessutom streamas ofta hemmalaget Köping hockeys hemmamatcher till gästernas förtjusning.

Står för genuint och äkta
Det är nu knappt ett halvår sedan skylten hissades upp för O’Learys i Köping och enligt Yngve Bengtsson har det varit i princip fullbokat alla helger sedan första dagen.
– Invånarna i Köping har nog gått och väntat på detta. God mat förenat med en unik sportupplevelse – vi erbjuder även möjligheten att njuta av maten samtidigt som man följer sitt favoritlag på skärmarna vi satt upp i restaurangen.
Det har knappast snålats med resurser för att skapa något unikt och nytt för staden. Att bygga upp O’Learys är många entreprenörers dröm, men att få bli franchisetagare är inte öppet för alla. Först krävs ett gediget arbete för att visa att verksamheten platsar i familjen O’Learys.
– Det finns flera steg för att få bli en del av O’Learys och naturligtvis har vi lagt ner mycket arbete på detta, bekräftar Yngve Bengtsson. För mig och mina anställda är det absolut viktigaste att det ska kännas genuint och äkta när man kommer hit, oavsett om man söker en helhetsupplevelse med mat och bowling eller bara ska ta en öl efter jobbet.
Nöjda kunder kommer tillbaka och de berättar också om etablissemanget för sina vänner.
– Den allra bästa reklamen är den som kunderna gör åt oss och därför ska vi alltid eftersträva att överträffa deras förväntningar, avslutar Yngve Bengtsson med.