Ons 24 jul / År 42 / Nr 3 2024

Anrikt stadshotell med extra allt

Skellefteå växer. Både i invånarantal och som företagarkommun med många framstående exempel. Skellefteå stadshotell svarar på den växande stadens behov vad gäller professionell mötesverksamhet, konferenspaket med kringaktiviteter och inte minst god mat i förstklassig miljö.

Som modernt konferenshotell erbjuder Skellefteå Stadshotell betydligt mer än möteslokaler och övernattning. Det anrika stadshotellet bjuder på en ytterst kreativ mötesmiljö komplett med passande aktiviteter som både motiverar och stärker teamet.
Utbudet är brett för att passa alla smaker, bland några av aktiviteterna kan nämnas dryckesprovning, skotersafari och underhållning med nationellt såväl som lokalt kända artister.
– Hotellet har ett utmärkande festkoncept där vi satsar på aktiviteter och upplevelser året om. Det är alltid något på gång, såväl för skelleftebor som för långväga besökare, säger hotellchef Karin Näsström, som själv flyttat från en av Sveriges större städer till Skellefteå.

Modern mötesteknik är inte allt
Skellefteå Stadshotell, som är en del av nordiska Choice, stoltserar med en väl tilltagen festvåning och en restaurang som platsar bland landets främsta. Det är mycket norrländsk mattradition som dominerar, samtidigt som köksmästare Henrik Larsson gärna introducerar nya råvaror och koncept.
– Lokala råvaror används så långt det är möjligt. Det är viktigt för oss, påpekar Karin Näsström, som ger ett axplock från dagens meny där älgköttfärslimpa var lunchens höjdpunkt.
– Att ha bra mat är minst lika viktigt som att ha komfortabla och välutrustade mötesrum. Konferensgästerna bokar ofta både möteslokal och middag, då gäller det att allt är på topp – idag räcker det inte med att kunna erbjuda modern mötesteknik. Det kan alla. Vi utmärker oss genom att ha attraktiva komplement, förklarar Karin.

Mycket på gång
Senaste tillskottet på Skellefteå Stadshotell är 22 minisviter med egen bastu samt flertalet med utsikt mot älven och stadsparken. Den nya delen, som byggts ovanpå restaurangen, omfattar också ett antal relaxrum som hyrs tillsammans med bastu av större sällskap.
Med minisviterna har stadshotellet 113 rum att erbjuda i hjärtat av Skellefteå. Som nytillträdd hotellchef har Karin Näsström många idéer och tankar kring hur hotellet kan utvecklas ytterligare. Hotellet är redan känt som ett affärs- och konferenshotell med mycket god service, där konferenschefen ständigt vinner priser för sina kreativa idéer.
– Det kommer att hända mycket här framöver både inredningsmässigt och aktivitetsmässigt. Till att börja med kommer vi att ha en sprakande julshow precis som förra året – fast vi räknar med att den blir ännu större i år. Därefter har vi flera spännande saker på gång, säger Karin Näsström, som inte vill avslöja mer i dagsläget men som tror på en fortsatt tillväxt både för Skellefteå och för stadshotellet.