Sön 14 aug / År 40 / Nr 3 2022

Årets Företag i Sörmlands län

Johnsson & Son Bygg är ett byggföretag i Eskilstuna som har gått från fyra till 25 anställda på bara fyra år.
Denna starka expansion har resulterat i både Gasell-utmärkelse och utnämning till Årets Företag i Sörmlands län.

Året var 1991 då Patrik Johnsson och hans far Bo Johnsson startade Johnsson & Son Bygg. Sedan 2007 drivs företaget av Patrik och hans sambo Carina Thomsson som sköter det administrativa arbetet.
– 2007 blev min pappa sjuk i cancer och när han gick bort var vi fyra anställda. Jag var tveksam till att driva företaget vidare, men killarna som jobbade för mig tyckte att vi skulle försöka ett år. Min sambo Carina ryckte in och skötte kontoret och allt funkade. 2009 köpte jag en industrifastighet på 800 kvadratmeter och sedan började jag anställa fler och fler, berättar Patrik Johnsson, som är snickare i tredje generationen.

Reaktionerna på företagets starka expansion lät inte vänta på sig. 2011 och 2013 blev Johnsson & Son Bygg Gasellföretag och 2012 korades företaget till Årets Företag i Stadshuset i Eskilstuna.
– 2013 gick vi vidare till regionsfinalen och blev Årets Företag i hela Sörmland. Det var mycket roligt, säger Patrik.

Helhetslösningar
Johnsson & Son Bygg utför det mesta inom bygg och entreprenader, allt från renoveringar, om- och tillbyggnader och nybyggnation till tak- och fönsterbyten samt våtrum och bostadsanpassning.
Företaget är ett av endast sex byggföretag i Eskilstuna som är GVK-certifierade. För kunderna betyder det en extra trygghet vid våtrumsarbeten.
– Vi är plikttrogna och står för vad vi gör. Om det blir fel så får man rätta till det, ingen är ju perfekt. Vi har alla våra gamla kunder kvar sedan vi startade 1991 och det är ju ett bevis på att kunderna är nöjda, säger Patrik.

Aktuella projekt
Bland aktuella projekt kan nämnas ombyggnationer i Lindesberg, Västerås och Eskilstuna för fastighetsbolaget Hemfosa, byggnationer av fem lägenheter i Eskilstuna åt Akelius och renovering av en hall åt en privatperson.
Johnsson & Son Bygg har fördubblat omsättningen varje år sedan 2009.
– Vi har vuxit mycket snabbt, men det kostar att växa så nu är det dags att ligga lågt och hämta andan. Men vi har så mycket att göra så vi skulle kunna vara 15-20 man till, säger Patrik Johnsson avslutningsvis.