Sön 10 dec / År 41 / Nr 5 2023

Assemblin – rikstäckande företag med lokal prägel

Installations och serviceföretaget Imtech bytte tidigare i år namn till Assemblin. Företaget blir därmed en del i ett större sammanhang:
Assemblin har 5.000 medarbetare på över 100 orter i Norden.
– Ett av våra ledord är närhet, säger Tommy Höglund, filialchef i Lidköping.

I Skaraborg finns Assemblin i Götene, Skövde, Mariestad, Vara, Töreboda, Tidaholm och Lidköping. Det sistnämnda kontoret är det största och där jobbar man med alla tre grenarna inom verksamheten: el, vs och automation.
–Visionen är att vi ska vara det ledande installations och serviceföretaget i Norden, samtidigt som vi är tydliga med att vi ska ha en lokal prägel. Vi har en så kallad multidisciplinär styrka i Lidköping vilket är en fördel då man kan samarbeta på nära håll mellan de olika avdelningarna, säger Tommy Höglund.

Stort uppdrag
Nyligen avslutade Lidköpings-kontoret ett stort uppdrag då man färdigställde Orion-huset där Hennes och Mauritz nu har öppnat en butik med 2.500 kvadratmeter affärsyta. Assemblin hade totalentreprenaden på el, vs och automation i renoveringen av Orion-huset.
– Det är ett gammalt hus som moderniserats och det har varit en utmaning eftersom man får man jobba efter husets förutsättningar och anpassa sig efter det. Vi har haft en tuff tidspress men vi blev klara i tid och nu är både fastighetsägaren Frenbo AB och butiksägaren HM nöjda, säger Tommy Höglund och fortsätter:
– HM var etapp 1 i det här uppdraget och nu fortsätter vi med etapp 2 som blir en banklokal för Nordea och sju nya lägenheter.
Namnet Assemblin är en sammansättning av de engelska orden assembly och installation. Lidköping är Assemblins största kontor i Skaraborg och där jobbar för närvarande 88 personer.