Ons 22 maj / År 42 / Nr 1 2024

Åstorp – Söderåsstaden där människor och företag möts och växer

Du är i Åstorp. Titta åt det ena hållet och du ser Söderåsen. Titta åt det andra hållet och du ser Hallandsåsen. Sätt dig på Pågatåget och 25 minuter senare är du på Dunkers kulturhus i centrala Helsingborg. Knacka på kommunledningen i Åstorps dörr och sannolikheten är stor att det är just kommunchefen som öppnar. Han sitter nämligen närmast dörren.

Med sin ringa storlek på 93 km² gränsar Åstorp till fem andra kommuner: Helsingborg, Ängelholm, Klippan, Svalöv och Bjuv. Och med närhet till E6 och E4, riksväg 21 och länsväg 112 som går genom Åstorp gör kommunen till en möjligheternas punkt i Familjen Helsingborg.

Här är nära till mycket. Här är det bra att bo.

Vi har välutbyggd kollektivtrafik och bra vägnätverk till och från de andra kommunerna i familjen. Åstorp har alltid varit attraktivt som bostadsort på grund av den centrala placeringen i region. Det är här man möts och växer. Med en fenomenal natur i sin omgivning dessutom!, berättar Ronny Sandberg, kommunstyrelsen ordförande i Åstorps kommun.

Därutöver har Åstorp en fantastik skolomsorg, barnomsorg och äldreomsorg. Kommunen har 7 skolor trots sin ringa storlek.

Har barn och ungdomar tillgång till god omsorg och bra utbildning så skapar det trygghet i åldrandet för alla och leder till goda boendemiljöer, säger Ronny.

Åstorp har inte bara livskvalitet att erbjuda. För den som gillar utmaningar och ser möjligheter är Åstorps centrum fylld av dessa.

Vi har haft en positiv trend i Åstorp med bra tillväxtökning, ökad turism och utbyggnad. Söderåsstadens centrum är idag fyllt av utvecklingsmöjligheter. Nu vill vi att företagare tar tillvara på möjligheterna som väntar. Man kan säga att företagarna kan välja och vraka bland lokalerna i staden. Även industritomter finns att tillgå. Är man driven så är ett besök till Åstorp nog för att upptäcka möjligheterna med vår kommun, avslutar Ronny.