Tor 25 jul / År 42 / Nr 3 2024

Attraktiva kontorslokaler i Solna Gate

På Solna Gate finns kontor av modernaste snitt och en arbetsmiljö som ger mersmak.
– Våra hyresgäster får tillgång till högkvalitativa kontor, en unik service och ett mycket bra läge med närhet till både E4-an och E18, säger Hansi Danroth, som ansvarar för uthyrningsverksamheten på Solna Gate.

Fastigheten är byggd under 90-talet och har moderniserats i flera omgångar. Fastighetsbolaget Mengus köpte Solna Gate 2006 och i samband med detta byggde man om hela entrén med öppna, attraktiva ytor.
– Tanken var att erbjuda en modern fullserviceanläggning, där företagens personal inte ska behöva lämna fastigheten under arbetstid, säger Hansi Danroth.
Solna Gate har en yta på cirka 35 000 kvadratmeter, varav cirka 75 procent utgörs av kontorslokaler.
För att erbjuda hyresgästerna största möjliga service har Solna Gate allt från lunchrestauranger till gym, relaxavdelning och pooler samt en sporthall för basket, innebandy och work out-pass. I anläggningen finns också konferensmöjligheter med ett tiotal konferensrum och en stor hörsal med plats för cirka 250 personer.
I byggnaden kan man välja ett stort antal kombinationer av ytor, från enstaka våningsplan till större sammanhängande kontorslösningar sammanbundna med interntrappor.
I entréhallen finns en stor välkomnande lounge med reception, bistro och utsmyckning av bland annat konstnären Ernst Billgren.

Många läkemedelsbolag
I Solna Gate huserar idag 12-15 företag, till exempel Axfood, DNV, Travellink och ett flertal läkemedelsbolag.
– Solna Gate har blivit lite av ett läkemedelskluster. Vi har fyra-fem olika läkemedelsbolag i huset, till exempel Abbott, Gilead Sciences och Covidien. Det är stora internationella läkemedelsbolag, som har högt ställda krav både på service och säkerhet och vi är mycket nöjda att de har valt Solna Gate för sin verksamhet, säger Hansi Danroth.
Axfood, som utvecklar och driver framgångsrika matkoncept, kommer att flytta sin verksamhet 2014. Det kommer då att finnas cirka 11 000 kvadratmeter kontorsyta tillgängligt för inflyttning, men det är redan nu dags för intresserade hyresgäster att besöka fastigheten och planera för sitt nya kontor i Solna Gate.

En företagsvänlig kommun
Solna har erhållit ett antal utmärkelser under de senaste åren, bland annat som Sveriges Företagsvänligaste Kommun och Sveriges Kompetenscentrum.
I Solna finns mer än 8 000 företag och enbart inom kommunen finns cirka 63 000 anställda. Över 55 000 personer pendlar till Solna dagligen för att arbeta. De största arbetsgivarna är Karolinska Sjukhuset, SAS, ICA och Solna kommun.
– Man kan med fog säga att Solna är en av Sveriges mest dynamiska företagskommuner. En mängd företag i olika branscher väljer att ha sina huvudkontor i Solna, säger Hansi Danroth.

Bra kommunikationer
Utöver högkvalitativa kontor och hög service har hyresgästerna på Solna Gate också tillgång till utmärkta kollektivmöjligheter. Tunnelbanestationen Vreten, som ligger sex stationer från T-centralen mitt i Stockholm, ligger mindre än två minuters gångväg från Solna Gate. Sundbybergs station, med pendel och fjärrtåg når man på fem minuters promenad och för de bilburna erbjuds garage i huset och gratis besöksparkering för gäster. Att såväl Bromma flygplats som Arlanda ligger inom bekvämt avstånd har också bidragit att göra Solna Gate till en favorit för nordiska huvudkontor.
– Vår framtidsvision är att fortsätta ge våra hyresgäster en av Stockholms bästa kontorsmiljöer med moderna och flexibla planlösningar. Vi ska också fortsätta att utveckla vårt all inclusive-koncept för att attrahera nya, starka varumärken till Solna Gate, säger Hansi Danroth avslutningsvis.