Mån 4 mar / År 42 / Nr 5 2023

BBCS hittar rätt förpackning

Företaget BBCS i Ronneby ordnar kreativa lösningar när det gäller förpackningar och presentationer för företag. Med 25 års erfarenhet i branschen finns ett stort kunnande och ett brett register att ösa ur.

Bruno Bencic som är ägare till BBCS har 25 års erfarenhet från grafiska branschen och har drivit sitt eget företag i sju år.
– Idén att starta eget föddes utifrån att jag ville använda min långa erfarenhet och se vad jag skulle kunna göra. Jag har alltid varit intresserad av det kreativa och att vrida och vända på en fråga för att hitta den bästa lösningen.

Kunder inom många olika branscher
Idag är företaget verksamt inom en rad olika branscher från konfektyr och trädgårdsprodukter till fiskeutrustning och postorderföretag. Bruno Bencic är grafisk rådgivare och projektledare och kan erbjuda skräddarsydda lösningar som kan gälla förpackningar, displayer, skyltmaterial eller annat som hjälper företagen att förpacka och visa upp sina produkter.
– Vi skapar lösningar för förpackningar och presentationer i till exempel butiker. Jag samarbetar med olika tryckerier och tar tillsammans med dem fram förslag till kunderna. Alla mina kunder är i olika branscher och det betyder att det handlar om väldigt skiftande uppdrag. Samtidigt finns det heller ingen risk för krockar.

Vågar prova nytt
Styrkan hos BBCS ligger i den långa erfarenheten från branschen och ett brett kontaktnät inom tryckeribranschen. Det gör att man alltid kan hitta lösningar.
– Jag är inte rädd för att prova nytt. Tillsammans med tryckeriet kommer jag fram med en lösning och det kan vara på väldigt skiftande frågor. Jag har blivit en problemlösare för mina kunder. Med min långa erfarenhet vet jag vad som fungerar att göra.

Förpackningar förmedlar en känsla
BBCS har de flesta av sina kunder baserade i Sverige och när Bruno Bencic får en förfrågan vill han gärna komma in och börja samarbeta med kunden i ett tidigt skede. En av kunderna är ABU Garcia och Mikael Loorentz.
– För oss är BBCS riktigt viktiga. Bruno jobbar med oss och utvecklar förpackningarna och de är otroligt viktiga. Förpackningarna säljer och de förmedlar också värdet av varan. Bruno är en väldigt bra idéspruta och kan snabbt komma upp med rätt lösningar.
Framtiden ser också ljus ut för BBCS.
–Hjulen har snurrat fort sedan start och idag har vi en så pass bra spridning att det ser ljust ut för framtiden.