Lör 2 mar / År 42 / Nr 5 2023

Beijer Byggmaterial har Kirunas mest omfattande utbud av byggprodukter

Ordning och reda är A och O på den moderna, effektiva och miljöanpassade byggarbetsplatsen. Att ha ordning på byggmaterial, maskiner och verktyg innebär mindre resursslöseri med mer effektiva processer. Beijer Byggmaterial AB förespråkar ordning och reda genom hög tillgänglighet och gör det enklare för kunderna att planera sina projekt, oavsett om det gäller hemmafix eller omfattande industribyggnationer.

Beijer samlar ett brett utbud av produkter och tjänster under samma tak.
– Vi har arbetat intensivt för att skapa en atmosfär av professionalism, och det är i första hand yrkessnickare och större byggfirmor som handlar här. Samtidigt värnar vi om helheten och vänder oss också till privatpersoner som söker en kompetent rådgivare som verkligen kan och vill hjälpa, säger Håkan Lundqvist, platschef vid Beijers Byggvaruhus i Kiruna.
Beijer finns idag på nära 70 orter i Sverige och är en del av den världsomspännande Wolseley-koncernen, ledande i både Europa och Nordamerika på byggvaror och tjänster samt världens främsta distributör av värme- och VVS-tjänster.

Brett sortiment miljömärkta produkter
Förutom att man har ett av landets mest omfattande utbud av allehanda byggprodukter där ett brett spann av verktyg och flera olika miljömärkta träslag finns med, står Beijers också för tjänster som byggrådgivning, rit- och planeringshjälp, kapning och sågservice, transport samt finansieringshjälp.
– Vi satsar mycket på utbildning och fortbildning för att säkerställa att vi alltid kan serva våra kunder och svara på alla tänkbara byggrelaterade frågor. Vi har infört rutiner för att kunna arbeta med ständiga förbättringar inom alla områden – från rådgivning till miljörelaterat arbete. Vi har ett brett sortiment av miljömärkta produkter som exempel, berättar Håkan Lundqvist vidare.

Enkelhet med hög tillgänglighet
Beijer eftersträvar enkelhet med hög tillgänglighet. Alla varor finns listade med beskrivningar på hemsidan, kunderna kan i lugn och ro planera sina byggprojekt innan de besöker varuhuset. Håkan Lundqvist förklarar att man lägger mycket kraft på att skapa tjänster som gör det enklare för kunderna vilket också skapar incitament för att välja Beijer som leverantör av i princip allt inom bygg.
– Vi har expertrådgivare på plats här som kan ta emot kundernas frågor. Våra lager fylls på från centrallagret i Stockholm två gånger i veckan, om vi inte har en speciell produkt hemma kan vi snabbt beställa den och kunden får då oftast varan samma vecka. Vi måste fortsätta hålla en hög servicenivå för att vara attraktiva på en konkurrensutsatt marknad, vi lägger mycket kraft på att alltid vara tillgängliga och komma med bra lösningar som förenklar arbetet för våra kunder.

Expanderar i takt med Kiruna
Beijer expanderar i takt med att Kiruna växer. Ökat intresse för regionen bidrar till att Beijer stärker sin position som heltäckande byggvaruleverantör i Malmfälten. Både företags- och privatsidan växer stadigt och man räknar med att kunna bidra till att regionen får ännu fler arbetstillfällen.
Bland de mest köpta produkterna finns Ballingslöv kök, en svensk kvalitetprodukt som står för vardagsglädje och kvalitet.
– Detta ligger i enlighet med vår egen strävan att uppnå glädje oavsett vilken typ av byggprojekt det rör sig om. Vi är en partner för alla som vill uppnå professionella resultat, säger Håkan Lundqvist avslutningsvis.