Fre 14 jun / År 42 / Nr 1 2024

Blickarna mot Elite Hotell i Örebro

Elite Hotell i Örebro har den bästa tänkbara platsen i staden, nämligen vid stadens slott. Hotellet är belägen mitt i city intill Svartån och Örebro Slott.

– En fantastisk plats, säger försäljningschefen Linda Andersson, som berättar att hotellet har anor från 1858. Det är ett av Sveriges mest anrika hotell med 160 rum. Hotellet är uppdelat i två byggnader, den större huvudbyggnaden och “Lilla Hotellet”, som ligger strax intill. Som gäst på Elite Stora Hotell får man uppleva atmosfären av ett klassiskt stadshotell, med stilfullt inredda hotellrum och en självklar omtanke.
– Vi erbjuder även unika fest- och konferensmöjligheter för upp till 300 personer i hotellets lokaler samt på Örebro Slott, säger Linda.
– Vi har också stora visioner och blickar framåt under en fyra-års-period.

Inredningen
Själva inredningen är det en som åker runt till Sveriges olika Elite Hotell.
– Men eftersom vi har ett hotellbyggnad från 1858 är det lite speciellt och då man så att säga lyssna på hotellets själ. Man vill helt enkelt inte köra över husets historia. Sedan har vi kristallkronor från den tiden. Då är det viktigt att anpassa därefter. Sedan har vi en spaanläggning men den kallar vi för en relaxavdelning, säger Linda. Det beror på att andra Elite hotell har personal där, men det har inte vi.

Våning på slottet
Förutom alla 160 rum är det tre restauranger på hotellet.
– Sedan erbjuder vi unika fest- och konferensmöjligheter för upp till 300 personer i hotellets lokaler samt på Örebro Slott, säger Linda vidare. Med det centrala läget i Örebro har man närhet till restauranger, nöjen, shopping och sevärdheter. Goda parkeringsmöjligheter i närheten av hotellet förenklar  besöket hos oss. Våra erfarna mötesrådgivare finns vid din sida från det första mötet till avresan. Vi hjälper också gärna till att boosta eventet med en rolig aktivitet, föreläsning, utsökt lunch, middag eller after work.

Melodifestivalen väljer Elite Hotell
Under Melodifestivalerna resor runt om i Sverige har man valt Elite hotell för sina artister, personal med mera.
– Det gläder oss oerhört mycket, säger Linda. Melodifestivalsturnéns utvalda hotellpartner. Elite Hotell har alltså haft och har förmånen att få välkomna stjärnorna till sina hotell under många år och är stolta att bidra till att Melodifestivalen livar upp Sverige under årets mörkaste månader. Samarbetet mellan Elite Hotell och Live Nation, som tillsammans med SVT står bakom Melodifestivalturnén, är väletablerat och har pågått sedan 2012.

Fakta
Sedan 1991 drivs verksamheten under namnet Elite Hotell of Sweden, där Bicky Chakraborty är ensam ägare. Men det hela började redan på slutet av 1950-talet där det skapades en affärsidé vid Stockholms Studentkår. Idén gick ut på att tomma studentbostäder skulle hyras ut som hotellrum under sommarmånaderna. Verksamheten drevs som en stiftelse fram till 1980 när den omvandlades till ett aktiebolag – SSRS Holding AB – med Bicky Chakraborty i spetsen. Tre år senare förvärvades anrika Hotel Savoy i Malmö vilket blev startskottet för resan mot dagens kvalitetsprofil Elite Hotell of Sweden.