Tor 23 maj / År 42 / Nr 1 2024

Blondie Logistic gör mer för sina kunder

Blondie Logistics karaktäristiskt röda långtradare syns lite varstans i landet, från Stockholm och Mälardalen till Göteborgsregionen och vidare ner till Malmö. Men det slutar inte där, genom samarbetspartners löser Blondie Logistic transporter över hela Europa.
– Vi gör helt enkelt mer för våra kunder, understryker terminalchef Roy Johansson.

Blondie Logistic anses vara ett av Sveriges mest välrenommerade transport- och logistikföretag. Verksamheten etablerades i Kungsbacka i slutet av 1970-talet av Leif Johnsson, som de flesta i branschen kände som Blondie tack vare ett rikt svall av blont hår. Så Blondie Logistic fick det bli, ett namn och varumärke som idag förknippas med pålitlighet och engagemang. Och Blondie Logistic lever upp till sitt goda rykte – med råge.

En partner som löser allt
Lagerhållning, tullhantering, transport och leverans. Blondie Logistic är utan tvekan en partner att räkna med i alla väder. Inte nog med att företaget har tillstånd för att hantera, lagra och transportera såväl tempererade som torra livsmedel, Blondie Logistic har också behörighet för att bedriva tullager, lagra och transportera brandfarliga varor samt annat farligt gods.
– Vi tar hand om kundens logistik hela vägen från leverantör till mottagare. Genom att erbjuda värdefulla kringtjänster som exempelvis lagerplock, märkning och till och med textpåtryck på kläder löser vi stora delar av våra kunders verksamhet. Att ha en partner istället för fem är naturligtvis betydligt enklare och mer kostnadseffektivt för kunden, poängterar Roy Johansson.
Eftersom stora delar av kundernas gods kommer från länder utanför EU är det oerhört viktigt att Blondie Logistic kan erbjuda tullhanteringstjänster samt lagerhållning av tullvaror. Det sparar stora pengar årligen för många kunder.

Tar ansvar hela vägen
För att kunna hantera brandfarliga varor samt farligt gods är personalen välutbildad med innehav av alla certifikat som krävs för uppdraget. Roy berättar att Blondie Logistic årligen satsar mycket kapital på att kompetensutveckla och vidareutbilda personalen, som är den absolut mest värdefulla resursen som företaget har.
– Vi har en mycket modern fordonspark, samt tillgång till sofistikerade system för bokning och hantering av transporter, men utan en välmotiverad och välutbildad personal hade vi aldrig kommit så långt som vi har idag. Det är ett arv från Leif Johnsson, som valde att satsa på bra personal och goda arbetsvillkor från början.
En god arbetsmiljö är också grundläggande för att personalen ska förbli motiverad och engagerad, därför hanteras godset inomhus i uppvärmda lokaler. Det är också betydligt bättre för de varor som hanteras. För att visa Blondie Logistics ansvarskedja ger Roy Johansson ett exempel:
– Vi tar ansvar från det att godset anländer till exempelvis Göteborgs hamn till det att varorna står på kundens hyllor. För vissa kunder kan vi lösa detta på en dag, för andra på ett dygn. Tid är oerhört viktigt och en värdefull resurs i vår bransch, något som vi värnar om för alla våra kunder.

Växer med kunderna
Blondie Logistic värnar också om miljön, något som den välservade fordonsparken vittnar om. Företaget är sedan länge ISO-certifierade med kvalitet- och miljöledningssystem och väl inarbetade rutiner på plats.
– Vi hanterar mycket stora mängder gods och löser en hel del vardagsproblematik för våra kunder. Vi har hittills inte varit så duktiga på att tala om vad vi gör, men det gör våra kunder åt oss istället, säger Roy Johansson, som här avslutar med:
– Jag talar nog för hela vår organisation när jag säger att dagens Team Blondie representerar allt det som Leif Johnsson byggt upp under åren, värden som nu förvaltas och vidareutvecklas av dottern Veronica Dahl tillsammans med maken Mike Dahl. Tillsammans med våra kunder kommer vi att fortsätta bygga en stark och expansiv transport- och logistikverksamhet.