Mån 17 jun / År 42 / Nr 1 2024

Bo och verka i idyllen!

Valdemarsvik präglas av kreativitet, öppenhet och respekt för miljön och naturen. Allt detta skapar förutsättningar för ett liv i balans. Enastående livsmiljöer, aktiviteter, spänstigt näringsliv och god samhällsservice är exempel på faktorer som får invånarna att trivas.
 
Verka här
Här har du nära till allt. Skärgård och öppet hav, böljande landskap, djupa skogar, inbjudande badsjöar, städer i grannkommuner, tågförbindelser och flygplatser. De som lever här värnar om varandra och vår samhällsutveckling. Vi bygger framgång genom samverkan och kommunikation. Här finns en stark entreprenörsanda och ett brett näringsliv. Det finns goda möjligheter att starta nya företag eller flytta sin verksamhet hit. Vill du hellre ta anställning finns det arbetstillfällen som bara väntar på dig.
 
Bo i idyllen
Vill du bo i centralorten vid vår unika fjord Valdemarsviken, i skärgården – eller i någon av de mindre tätorterna? Här är alternativen många och hur du än väljer har du ett nätverk av vägar, transporter och skolskjuts. Norrköping och Linköping ligger på pendlingsavstånd för dig som vill arbeta i staden – men bo i idyllen.
 
Mer tid
Det enkla livet i på landsbygden erbjuder trygghet, närhet och service som bidrar till god livskvalitet. Här finns inga bilköer men många föreningar och aktiviteter för i princip alla intresseriktningar och för ung och gammal.
 
Valdemarsvik lockar besökare
Vår trakt attraherar turister både från Sverige och utlandet. Gemensamma satsningar på aktiviteter, information, transporter och boende gör att en ständigt växande publik upptäcker Valdemarsvik och dess omgivningar. Hamnar, tätorter, badplatser, campingar och ställplatser är välbesökta och tillsammans utvecklar näringen och kommunen våra attraktioner vidare.
 
Välkommen till idyllen!