Lör 22 jun / År 42 / Nr 3 2024

Bra läge att lära känna Jönköping

Jönköping ligger vackert beläget längs Vätterns södra strand. Här kan du njuta av stadspuls, strandliv och naturupplevelser. Massor av kulturskatter finns att upptäcka och var du än sätter foten, står du mitt i historieboken. Men vi tror framförallt på en spännande framtid.

Jönköpings kommun med snart 140 000 invånare är Sveriges nionde största arbetsmarknadsregion och ett ledande handels- och logistikcentrum för Norden. Läget är fantastiskt. Inom 350 km radie når 85 % av Sveriges befolkning oss. Vi har ett brett och starkt näringsliv och Jönköping är en given mötesplats. Här hålls en mängd nationella och internationella mässor och kongresser. Dessutom har Jönköping University ett stort internationellt utbyte, med studenter från över 80 nationer.

Men vi vill mer. Och det händer nu. Det riktigt bubblar av utveckling i Jönköpings kommun. Nya stadsdelar växer fram, energibolaget bygger ut digital infrastruktur i hög fart och tack vare att världens största digitala festival har bestämt att Jönköping är ”The city of Dreamhack” attraheras nya digitala talanger att göra oss till sitt basecamp.
Jag tror att det är läge för dig att kika närmare på Jönköping!

Sven Rydell
Näringslivschef
Jönköpings kommun