Lör 22 jun / År 42 / Nr 3 2024

Bra upplevelse av att samarbeta med Gnido

Gnido har sett till att hålla rent på kontor och byggarbetsplatser i Piteå med omnejd i över 20 år. Verksamheten drivs idag av Sara Sundqvist, som tillhör andra generationen i familjeföretaget, enligt den ursprungliga visionen om att skapa trivsel och sunda arbetsmiljöer.

Många företag i Piteåtrakten anlitar Gnido om och om igen. Högst sannolikt är att det är den höga servicegraden, i kombination med ett väl utfört arbete och en miljömedveten inriktning, som avgör i valet av Gnido som samarbetspartner.
– Jag har nu drivit företaget i tre år efter att min mor, som grundade Gnido, gick i pension. Dessförinnan hade jag dock arbetat i bolaget i 16 år, så jag känner den här verksamheten och våra kunder väldigt väl, säger Sara, som har samma mål som grundaren satte 1993; att med en stark kvalitet- och serviceinriktning se till att kunderna får en riktigt bra upplevelse av att samarbeta med Gnido.

Mycket byggstäd
Det märks att det är en hög efterfrågan på bra och pålitliga städtjänster. Sedan Sara tog över Gnido har det anställts närmare tio personer, vilket är en fördubbling av personalstyrkan på bara tre år.
Företags- och byggstäd är det primära, Gnido städar alltså inte privatbostäder. Det är också ett medvetet val, eftersom det i Piteå finns andra företag som gör detta och Gnidos styrka är att serva den professionella marknaden.
– Det byggs mycket i området och därför har vi väldigt mycket inom byggstäd just nu. Vi kommer att fortsätta vidareutveckla och stärka våra tjänster med fokus på proffskunder. Därför söker vi ständigt efter duktiga medarbetare med rätt inställning för jobbet, fortsätter Sara.
Gnido satsar mycket på egen upplärning, och vid nyanställningar läggs största vikten på personlighet och målmedvetenhet.

Spännande utveckling
De flesta större byggbolagen anlitar Gnido för att hålla rent och snyggt på arbetsplatsen. Det innebär att Gnido har flera avtal när det gäller städning inom Markbygdens område, där Europas största landbaserade vindpark byggs i skrivande stund.
– Våra uppdrag kring Markbygden kommer att fortgå under minst fem år till, tror Sara. För att hinna med även andra uppdrag, där vi väntar oss ganska mycket nytt i andra delar av Piteå, så behöver vi finkamma marknaden på jakt efter duktigt folk. Det är en spännande utveckling vi befinner oss i nu, inte bara inom Gnido, men i Piteå över lag.