Tis 28 nov / År 41 / Nr 5 2023

Brunnsborrare i Örnsköldsvik med erfarenhet

Ö-viks Brunnsborrning har mer än 30 års erfarenhet av vatten-, värme- och energiborrning.
Företagets kontor och lager med verkstad ligger i industriområdet Arnäsvall strax utanför Örnsköldsvik.

Ö-viks Brunnsborrning startades 1978 av Runar Grundström och övertogs av dagens ägare Håkan Tällström 2007. Företaget sysselsätter idag sex anställda med stor yrkesmässig kunskap och erfarenhet.
– Vår huvudsyssla är borrning av bergvärme och vattenbrunnar och grävning av trekammarbrunnar. När det gäller bergvärme borrar vi mycket för rörfirmor och till privatpersoner gräver vi oftast trekammarbrunnar, berättar Håkan Tällström.
Företaget består dels av ett borrteam som arbetar med moderna borriggar och som ansvarar för vatten- och energiborrning och ett installationsteam som installerar och servar vattenanläggningar.
Ambitionen hos Ö-viks Brunnsborrning är att alltid ge kunden så hög kvalitet och service som möjligt på såväl material som på de arbeten man utför.

Ett positivt miljötänkande
Arbetet med att installera värmepumpar och att borra energibrunnar för värme och kyla bidrar till att vi får en bättre miljö. Ö-viks Brunnsborrning arbetar tillsammans med kunder och leverantörer för att utveckla och ständigt förbättra sitt miljö- och kvalitetsarbete. Målsättningen är att kunna uppfylla kundernas och andra intressenters krav så långt det är tekniskt möjligt och ekonomiskt rimligt.
– Eftersom vi borrar efter vatten är vi väldigt måna om miljön för grundvattnet. Vatten är ju det viktigaste livsmedlet vi har. Över huvudtaget är vatten, värme och avlopp viktiga saker för människor. Man måste alltid ha värme och vatten och man måste bli av med vattnet, säger Håkan Tällström.

Hög kompetensnivå
Ö-viks Brunnsborrning har en hög kompetensnivå på sina medarbetare. De utför hela arbetet själva, från planering till färdig installation.
– Vid större projekt, som till exempel byggandet av Tingshuset i Örnsköldsvik nu, är vi underleverantör åt en rörfirma, berättar Håkan Tällström.
Verksamheten går bra för företaget och nu börjar man bli trångbodda i lokalerna i Arnäsvall. En utbyggnad på 300 kvadratmeter ska göras av lokalerna och beräknas vara klart till hösten.
– Det rullar på bra för oss nu. Vi har fyrdubblat vår omsättning sedan jag tog över för sex år sedan. Inför framtiden ska vi vara bäst på det vi gör i det lokala området. Vi åker inte på jobb i Sundsvall, Umeå eller Skellefteå utan vi ska hålla en stark, lokal anknytning, säger Håkan Tällström.