Ons 22 maj / År 42 / Nr 1 2024

Byggföretaget med rötter i 1930-talet

Asplunds Bygg är ett anrikt byggföretag som grundades redan 1931 av Sven-Olof Asplund.
Med mer än 80 års erfarenhet inom byggbranschen arbetar Asplunds Bygg idag effektivt och produktivt med ett tydligt ekonomiskt tänkande.

Det första uppdraget för Asplunds Bygg var uppförandet av en konsumbutik i Krylbo. Sedan dess har företaget genomgått många faser och utvecklats till vad det är idag – ett av de få kvarvarande medelstora byggföretagen i landet.
Koncernen består av Asplunds Bygg i Örebro AB och Asplunds Bygg i Falköping AB. Det sistnämnda bolaget har lokalkontor i Falköping, Skövde och Jönköping.
– Vi är ett regionalt byggbolag som inriktar oss på byggnationer och traditionella entreprenader åt kommuner, landsting, försvaret, staten och privata företag. Vi utför även byggservice på samtliga orter, berättar Viktor Hresan, vd på Asplunds Bygg i Falköping.
– Vi är inte främmande för några jobb. Vi sysslar med allt som har med husbyggnad att göra, tillägger Leif Forsell, arbetschef på Asplunds i Skövde.
Företaget har idag totalt 105 anställda, varav 34 arbetar i Falköping, 32 i Skövde och resterande i Jönköping.
Kundnöjdhet är ett av Asplunds högst prioriterade områden. Med hjälp av välutbildade och engagerade medarbetare skapar företaget största möjliga värde för kunden.

Aktuella projekt
– Vi håller på att uppföra en tågservicehall i Falköping åt BS-Mekaniska och en tillbyggnad av Ekedal äldreboende i Skövde, berättar Leif Forsell.
Projektbudgeten för tågservicehallen uppgår till cirka 60 miljoner kronor och anläggningen ska vara driftsatt den 1 april nästa år.
Tillbyggnaden av Ekedal utgör första etappen i en trestegsraket där Skövde kommun planerar att bygga ut för äldreboende. Asplunds i Skövde har fått förtroendet att på totalentreprenad utföra detta arbete och allt ska vara klart för överlämnande till årsskiftet.

Snabba beslutsvägar
– En av våra styrkor är vår storlek, säger Viktor Hresan. Vi är inte så stora att vi blir trögarbetade. Vi har en platt organisation och snabba beslutsvägar och vi hjälps åt mellan avdelningarna om det behövs förstärkning i en annan ort.
Asplunds Bygg utför också byggservicetjänster och hjälper till med uppgradering av villan eller kontoret. Företaget gör allt från att byta fönster och kök till att fräscha upp ett garage eller ett kontor. Allt görs med stort kunnande och hög kvalitet till ett bra pris.
Asplunds Bygg har ständigt ett miljömedvetet tänkande då man ser det som viktigt att i så liten grad som möjligt påverka miljön på ett negativt sätt.
– Inför framtiden ska vi hänga med i utvecklingen och det är en utmaning i sig. Det kommer ständigt nya och tuffare krav så det gäller att hålla sig i främsta ledet, säger Viktor Hresan avslutningsvis.