Fre 1 jul / År 40 / Nr 3 2022

Campea är en egen destination i Falkenberg

Campea är mer än en återförsäljare av marknadens mest köpta husbilar och husvagnar. Anläggningen är i sig en uppskattad reseanledning för Halland och i synnerhet för sommarstaden Falkenberg. Vallfärdandet till Campea kan näst intill liknas vid det till Ullared.

Som återförsäljare av kvalitetsmärken som Kabe och Adria är Campea ofta förstahandsvalet för medvetna campingfantaster. Hos Campea finns dessutom alltid begagnade husvagnar och husbilar av varierande märken.
Oavsett vilket märke man föredrar, så är ambitionen densamma: att upptäcka nya platser, tillbringa tid med familjen och skapa fina semesterminnen.
– Vi är väl medvetna om värdet av en lyckad semester och det är precis det vi vill bidra till att skapa för våra kunder. Det finns oerhört många fina campingplatser enbart i Sverige, och tittar man i hela Europa så kan man nog hålla sig sysselsatt ett tag. Med egen husbil eller husvagn har man alla bekvämligheter med sig på resan, oavsett destination, säger Mikael Knutson, platschef på Campea i Falkenberg.

Upplev svensk sommar – även för miljön
Att välja semester på hemmaplan är inte bara attraktivt om man tänker på det finaste som förknippas med svensk sommar. Det är även en stor miljötjänst och något som fler strävar efter att uppnå idag. Den svenska naturen är näst intill oöverträffad, och den kan med stor frihet upplevas med husbil eller husvagn.
– Många vill kombinera sin resa med sina fritidsintressen och tar med sig motorcyklar, cyklar, fiskeutrustning och grillar. Allt får ju plats när man har sin egen husbil eller husvagn. Jag tror personligen också att vi i Sverige uppskattar sommaren mer, och vad kan då vara bättre än att få uppleva den med den frihet som husbil eller husvagn erbjuder?
Mikael Knutson påtalar även att det inte enbart är sommaren som lockar. Dagens moderna husbilar och husvagnar är anpassade även för camping under vintern. För den som vill åka skidor och samtidigt få ett garanterat bekvämt boende är det den bästa möjligheten.

Egen destination
Varannan ny husvagn som säljs i Sverige är en Kabe eller en Adria, och båda märkena finns på Campea. Utöver det finns här även ett mycket välkomnande och kompetent team som kan praktiskt taget allt om camping. För förstagångsköpare är goda råd guld värda. Dessutom hjälper Campea ägarna att sälja sina fordon när de vill avyttra dem.
– Statistik visar att just Falkenberg är en omtyckt ort att köpa husbil eller husvagn på. Det märker vi också i vår försäljning, samt i antalet kunder som besöker oss under hela året. Vi försöker göra lite mer av kundernas besök, så att Campea blir som en egen destination i Falkenberg. Bland annat så kunde vi stolt visa Kabes tvåvåningshusvagn i somras, berättar Mikael Knutson.
Till vintern kommer Campea att visa Adrias senaste vagn som är en husvagn med lite annorlunda tänk. I Falkenberg finns också en stor tillbehörsbutik där man visar förtält och lufttält och där man hittar det som behövs i vardagen för campinglivet.
– Vi får mycket beröm får vår butik och de som kommer från andra platser i landet blir positivt överraskade över att det finns en så bra campingbutik i Falkenberg.

Att Campea dessutom ligger enbart tre mil från Gekås i Ullared är kanske också något som lockar folk till anläggningen. Efter en halv dag i Ullared kan man med fördel avrunda med ett besök på Campea.

Bidrar till kompetensutveckling
Campea tar camping och all relaterad utrustning på största allvar. För att kunna möta kunderna på bästa sätt måste kompetensbehovet tryggas för flera år framåt. Därför samverkar Campea med kommunen i den nya utbildningen för husbils- och husvagnstekniker som startats i Falkenberg.
– Det är Sveriges första yrkeshögskoleutbildning inom området, och stora delar av utbildningen bedrivs här i våra lokaler. Det känns oerhört positivt att vi får vara med och bidra, tycker Mikael Knutson.