Tor 25 jul / År 42 / Nr 3 2024

CAPiDi tänker ett steg längre kring säkerhet

I den ständigt högaktuella diskussionen om hållbarhet borde även säkerhet vara en naturligt integrerad del. CAPiDi utvecklar elektroniska produkter som är både miljömässigt och ekonomiskt hållbara – och som dessutom bidrar till ökad säkerhet i vardagen.

Elektroniska säkerhetsprodukter som brandvarnare och säkerhetsuttag finns i de flesta miljöer där vi vistas dagligen. Det finns en uppsjö av leverantörer och fabrikat, och det grundläggande syftet med produkterna är samma – men vad många inte är medvetna om är att den verkliga säkerhetsaspekten skiljer sig avsevärt mellan olika leverantörers produkter.

Garanterad funktion över tid
CAPiDi har utvecklat elektroniska säkerhetsprodukter sedan 1985. Fokus ligger helt på att utveckla säkerhetsaspekten i tillförlitliga produkter som håller över tid och som kräver minimal tillsyn och underhåll. Alla produkter inom CAPiDis sortiment är utvecklade med samma grundläggande teknik och vision.
När det kommer till brandvarnare tänker de flesta inte så mycket på produkternas närvaro eller ens om funktionen är garanterad över tid, det tas för givet att en brandvarnare ska fungera när den väl behövs. Men är det verkligen så? Om man installerar en relativt billig och helt vanlig brandvarnare och glömmer byta batteri – är dess funktion verkligen garanterad? Naturligtvis inte.
CAPiDis brandvarnare bygger på en unik teknik, där det är möjligt att koppla ihop en hel familj av brandvarnare som larmar samtidigt oavsett var i huset branden startar. Det viktiga med en sammankopplingsbar brandvarnare är att du kan placera en brandvarnare i varje rum och därmed säkerställa att signalen hörs bra i hela hemmet, så att alla blir varnade i tid. Med marknadens längsta batteritid, som täcker hela produktens livslängd på tio år, är CAPiDis brandvarnare en produkt som verkligen kan garantera funktion över mycket lång tid.

Alla aspekter av säkerhet
Det är inte bara den långa batteritiden som gör CAPiDi till en partner att räkna med i säkerhetsfrågor.
– Det som gör våra produkter unika är att vi verkligen tar hänsyn till alla aspekter av säkerhet – såsom hälsa. Att våra babyalarm har marknadens lägsta strålning är ett tydligt exempel på det, säger CAPiDis vd Sara Barkevall, som även varit med och utvecklat babyalarmen under CAPiDis varumärke.
Den unika teknologin i CAPiDis babyalarm ger en lång räckvidd och batteritid, och minimerar samtidigt strålningen från produkten.
– Man säger ofta att strålning från mobiler och wifi inte är så farligt men vi vet ju faktiskt inte så mycket om det än, fortsätter Sara Barkevall. Vi är den första generationen som utsätts för det här. Så om man tänker sig ett babyalarm som man ju ställer nära barnet så vill man gärna välja den minsta möjliga risken för skadlighet kopplat till strålning.

Användarvänlighet är också säkerhet
Ett annat kännetecken för CAPiDis produkter är att de är enkla att använda. Användarvänlighet har i allra högsta grad att göra med säkerhet – en produkt som man inte förstår hur den ska användas kan snabbt bli värdelös genom att den faktiskt inte alls används och man står helt utan skydd. Det vill CAPiDi motverka genom att bygga in avancerade funktioner bakom ett mycket enkelt gränssnitt med bara en eller ett par knappar vars funktion är tydlig.
– Vi ska fortsätta vara banbrytande och utveckla produkter med högsta säkerhet som mål – med fokus på hälsa, tillförlitlighet, användarvänlighet och minimalt underhåll, understryker Sara Barkevall som avslutning.