Sön 26 maj / År 42 / Nr 1 2024

Corvara – företaget som gör rent hus

När det är dags för sanering efter till exempel vattenskador, brandskador, klotter eller asbest rycker Corvara Industri- och Skadeservice in med stor erfarenhet och kompetens.
Corvara i Örebro drivs av Petter Jorman och sysselsätter fem anställda.

Petter Jorman har arbetat inom saneringsbranschen sedan 1996 och driver Corvara i Örebro sedan november 2013.
– Jag startade ensam den 1 november och fick tillgång till lokal den 1 december. Sedan fick jag fler och fler uppdrag och började anställa folk, berättar Petter.
Affärsidén hos Corvara Industri- och Skadeservice är att genom teknisk kompetens, goda relationer och stort kundfokus tillhandahålla marknadens mest kostnadseffektiva lösningar inom industri- och skadeserviceområdet.
Koncernen har totalt cirka 600 anställda och finns på 27 kontor i Sverige.
Corvara i Örebro vänder sig främst mot försäkringsbolag och fastighetsägare. Upptagningsområdet är hela Örebro län samt en del av Västmanland och Värmland. Angränsande Corvara-kontor är Karlstad i väster, Borlänge och Avesta i norr och Norrköping i söder.

Social sanering
– Vi arbetar med sanering och framför allt handlar det om vattenskador, brandskador, asbestsanering, kvicksilversanering och klotter. Vi får också se samhällets baksida och jobbar med något jag kallar social sanering. Det kan handla om att röja upp efter missbruksproblem eller i andra bostäder där man inte har skött sig. Det kan också vara att städa i lägenheter efter sent upptäckta dödsfall eller självmord. Kort sagt får vi gå in där vanliga städfirmor vänder, säger Petter Jorman.
Ett aktuellt projekt nu är att utföra asbestsanering i 23 badrum i en fastighet i Örebro.
– För att arbeta med asbest måste man ha tillstånd och kunniga medarbetare och det har jag, fastslår Petter.

Ett kontinuerligt flöde
På Corvara i Örebro märker man av konjunkturen på industrin, men inte vad det gäller försäkringsskador.
– Olyckor kan ju inträffa när som helst. Vad det gäller bränder och vattenskador så är det ett kontinuerligt flöde. Vi kan ofta planlägga våra uppdrag, till exempel när det gäller asbestsanering, men om det börjar brinna nu så blir det snabba bud och vi måste åka till platsen direkt.
Corvara har ett rikstäckande nät av kontor och detta tycker Petter Jorman är positivt.
– Skulle vi få ett stort jobb som vi inte klarar ensamma från vårt kontor så kan vi ta in både material och personal från angränsande kontor.
Petter Jorman ser ljust på framtiden för Corvara i Örebro.
– Vi ska naturligtvis fortsätta att vara en stark aktör på marknaden. Personalstyrkan kanske också växer så det är fullt realistiskt att vi kan vara åtta-tio man om några år.