Tor 20 jun / År 42 / Nr 3 2024

Cramo är med och bygger framtidens Stenungsund

Cramo är ett av Europas största uthyrningsföretag, som även i Sverige har ett välkänt varumärke som förknippas med hög tillgänglighet och service. Depån i Stenungsund har varit en viktig partner för den lokala bygg, entreprenad och industribranschen länge.

Genom att tillhandahålla ett brett utbud av bygg- och anläggningsmaskiner, bodar, containrar och liftar har Cramo medverkat i några av de största bygg, industriprojekten i Stenungsund med omnejd. Depåchef Henrik Kurth berättar att kundkretsen är mångsidig och består av allt från stora bygg, industri och installationsföretag till mindre lokala entreprenörer.
– Våra kunder väljer att hyra maskiner istället för att investera i egen utrustning. För att vi ska vara ett konkurrenskraftigt alternativ så måste kunderna känna sig trygga med att vi kan leverera funktionell och säker utrusning. Vi ställer därför väldigt höga krav på allt som köps in och gör även kontinuerliga besiktningar och kontroller enligt branschens regler på all utrustning, säger Henrik.

Följer den lokala utvecklingen
Bostadsbristen gör sig påmind även i Stenungsund och nya projekt är på gång för att lösa utmaningen. Här ser Henrik nya möjligheter för Cramo att bistå med rätt hjälp.
Cramo har ett av marknadens bredaste sortiment av maskiner och gör omfattande investeringar i maskinparken årligen. Att kunna erbjuda den senaste tekniken och ett brett utbud utav tjänster är en självklarhet för ett modernt maskinuthyrningsföretag.
Henrik har varit verksam inom byggbranschen och fokuserat på uthyrning av maskiner under en längre tid. Han har sett och upplevt förändringar inom byggbranschen och det drar han nytta av idag som depåchef i Stenungsund.
– För att kunna vara en komplett maskinleverantör gäller det att förstå kundens behov och utmaningar. Lika viktigt som det är för oss att hjälpa en lokal entreprenör med att välja rätt är det för oss att vara en pålitlig leverantör av maskiner och tjänster till exempelvis stora projekt inom petrokemiindustrin. Att agera trovärdigt och med engagemang i varje uppgift skapar tillsammans ett förtroende för Cramo.
– Vi ser en fortsatt stark expansion för regionen över lag, med en fortsatt stark investeringsvilja och många nya projekt under 2020, fortsätter Henrik Kurth.

Växer med kunderna
Uthyrning av maskiner är en väldigt spännande och mångsidig bransch. På depån i Stenungsund finns en mångårig erfarenhet inom branschen.
– Vi ser till att lyssna och anpassar oss efter rådande behov. Med depåns stora engagemang och breda kunskap känner vi oss trygga att möta dessa utmaningar, tillsammans löser vi problemen och vänder dem till fördelar. Att vara med och utveckla våra kunders verksamheter är vår främsta ambition eftersom vår framgång är direkt förenad med deras, avslutar Henrik med.