Tor 25 jul / År 42 / Nr 3 2024

Cramo – din partner inom maskinuthyrning

Det finns många anledningar till att hyra maskiner och flyttbara lokaler hos Cramo. Med över 400 depåer och verksamhet i 15 länder är Cramo ett av Europas största uthyrningsföretag.
– Vi har en engagerad personal som alltid vill kundens bästa, säger Per Tapper, depåchef på Cramo i Gävle.

Cramo hyr ut maskiner, utrustningar och flyttbara lokaler främst till byggindustrin, men även till övrigt näringsliv och den offentliga sektorn.
Cramo i Gävle huserar i nuvarande lokaler på Upplandsgatan sedan 2006 och sysselsätter cirka tio anställda.
– Vi förser entreprenörer i Norduppland och hela Gästrikland med allt från byggmaskiner och grävmaskiner till specialbodar, berättar Per Tapper.
Cramo gör stora investeringar i ny utrustning varje år och erbjuder ett stort antal tjänster för att kunna tillmötesgå kunderna på bästa möjliga sätt.

Ett stort utbud
Totalt kan Cramo erbjuda:
• 140 000 byggmaskiner
• 7 200 anläggningsmaskiner
• 29 100 bodar och containrar
• 13 600 kontors- och skolmoduler
• 12 300 liftar

Verksamheten omfattar såväl korttidsuthyrning av enstaka maskiner som totalåtagande i större projekt på fastprisbasis, fullserviceåtagande på flerårsavtal och outsourcinglösningar.
Cramo erbjuder också utbildningar, bland annat liftutbildning, fallskyddsutbildning, heta arbeten, säkra lyft, truckutbildning samt maskin- och traversutbildning.

Aktuella projekt
Bland kommande stora projekt för Cramo i Gävle kan nämnas en ny fotbollsarena. Den nya arenan ska ligga nordost om Läkerol Arena, på den yta som idag är parkering. Förhoppningen är att öka publiksnittet från 3.500 besökare till 5.000 per match. Gefle IF räknar med att fördubbla omsättningen på fem år.
– Uppdragsgivare för den nya fotbollsarenan är Byggtec och projektet kommer att sysselsätta totalt 25-30 man, berättar Per Tapper.
Ett annat stort projekt för Cramo är byggnation av ett nytt dubbelspår på sträckan mellan Skutskär och Furuvik.
– Det har varit dåligt med nybyggnationer i Gävle de senaste åren, men nu börjar det ljusna. Peab har ett projekt på gång med nya bostäder vid Gävle Strand
och det finns planer på ytterligare bostäder. Men det ska ju finnas pengar också, konstaterar Per Tapper.

Tuff konkurrens
Konkurrensen är hård inom uthyrningsbranschen i Gävle och snart kommer ytterligare en aktör in på marknaden.
– Vi kommer att bli fyra företag som hyr ut maskiner och det kommer att bli tufft. Marknaden är inte så stor så det gäller att vara på tårna. Vi satsar på att vara nummer ett i vår bransch på alla orter där vi finns, säger Per Tapper avslutningsvis.