Sön 14 jul / År 42 / Nr 3 2024

Damlaget sätter Luleå på kartan över framstående hockeyprestationer

Ishockey är en svensk och internationell storsport som drar en växande publik. Luleå Hockey har för avsikt att öka intresset för sporten på alla nivåer – från elitlag för damer och herrar till juniorlagen som fostrar framtidens stjärnor.

Att Luleå Hockey engagerar är tydligt om man ser till publiksiffrorna i hemmaarenan Coop Norrbotten Arena.
– I Luleå finns en stor uppslutning kring våra elitlag och Luleå Hockey är ett av Norrbottens absolut starkaste varumärken. Det är klart att vi kan och ska vara med och påverka utvecklingen i vår region, säger Stefan Enbom, vd för Luleå Hockey.
Med ett förflutet inom industrin, bland annat som platschef på SSAB, vet Stefan Enbom ett och annat om framgångsrika organisatoriska satsningar.
För Luleå Hockey var det ett stort och framgångsrikt steg att ta över damlaget från Munksunds SK, framförallt när det handlar om att bli en mer inkluderande förening med starka lag både för herrar och damer. Genom att ta över damlaget visar vi att vi satsar på inkludering fullt ut.
Stefan Enbom är mycket nöjd med genomslaget.
– Damlaget sätter Luleå på kartan över framstående hockeyprestationer globalt. Dessutom symboliserar det så mycket mer för Luleå och Norrbotten, speciellt när det gäller att inspirera unga kvinnor att flytta hit och våga satsa på en framtid just här.
Stefan refererar till den stora utmaningen som finns i Norrbotten när det gäller att få ungdomar att stanna kvar.
– Vi ska med Luleå Hockeys varumärke visa att Norrbotten är ett bra län att arbeta och leva i. Våra elitlag lockar de bästa spelarna i världen hit – då borde vi också kunna behålla lokala förmågor och träna upp dem till framtida stjärnor, menar Stefan Enbom.
Luleå Hockeys damlag har spelat världsfinal i höstas och vann Champions Cup i New York 2018.