Fre 14 jun / År 42 / Nr 1 2024

DB Schenker Logistics erbjuder ett brett spektra av tjänster

DB Schenker Logistics är ledande inom lager och distribution. Företaget har sitt svenska huvudkontor i Göteborg och här ute vid Landvetter flygplats har man också ett av sina stora lager. Intill det bereder markägarna plats för nya byggnader så möjligheten finns att växa med ytterligare lagerbyggnader.

Göteborg, Stockholm och Jönköping är de tre orterna där DB Schenker Logistics har sin verksamhet. Dessutom har man ett mindre lager i Nässjö med inriktning mot högteknologi.
Vid Landvetters flygplats strategiskt placerat med närhet till Göteborgs hamn, som är en av Skandinaviens största, och bra anslutning till vägnätet här finns huvudkontor och ett lager på 50 000 kvadratmeter.
– Här ute på Landvetter håller man nu på att förbereda för fler lagerbyggnader och det innebär att vi har möjlighet att växa ytterligare. Vi har en ökad tillväxt så behov finns av större ytor, säger Mikael Eisner som är VD.

Gods från hela världen
Till Göteborg kommer gods från hela Europa och Asien och man hanterar många olika typer av gods som packas om, monteras vid behov och levereras till butiker eller direkt till konsument om det rör sig om E-handel.
– Vi har kapacitet inom många olika områden. Till exempel gör vi mycket inom fashion och retail och inom fordonssidan. Vi kan förädla produkter och skapar bland annat displaypallar med varor som är färdiga att leverera direkt till butik. Vi monterar också bildäck på fälg och förser med dubbar.
I hela landet rör det sig om cirka 550 personer som arbetar inom DB Schenker Logistics. I Göteborg finns cirka 160 av dem.
– Antalet anställda varierar en del eftersom det är behovet som styr och vi jobbar mycket med inhyrd personal via bemanningsföretag. För många är det här ett bra förstajobb eller ett extrajobb till exempel när man studerar.

Följa med i utvecklingen
För DB Schenker Logistics är det viktigt att hänga med i utvecklingen och i Göteborg har man ett etablerat samarbete med Chalmers tekniska högskola. Vid lagret i Stockholm/Arlanda finns landets första robotlager där robotar flyttar lagerhyllorna.
– Det är en av våra visioner att ligga i framkant när det gäller tekniken.
Miljö och hållbarhet är en annan fråga som prioriteras högt.
– Våra hus är alla Greenbuildingcertifierade, som är EU-kommissionens certifiering som utgår från energiförbrukning och CO2-utsläpp.