Fre 1 mar / År 42 / Nr 5 2023

Den moderna gallerian är mycket mer än shopping

Mötesplats, forum för idéer och tankar, inspiration och en sund livsstil – den moderna gallerian erbjuder många upplevelser utöver endast själva shoppingen. Fastighetsbolaget Steen & Ström, som äger Marieberg Galleria, skapar inbjudande och inspirerande mötesplatser tillsammans med butiksägare och handlare som vill uppnå något extra och göra skillnad.

Steen & Ström står för ett brett utbud av fastigheter anpassade för handel och umgänge. Totalt handlar det om 18 köpcenter och gallerior i Skandinavien, varav fem finns i Sverige. Uppskattningsvis får de fem galleriorna i Sverige omkring 28 miljoner besökare årligen. En betydande del av antalet kan räknas in på Marieberg Galleria i Örebro, som nyinvigdes 2009 och som uppdateras med nya butiker och spännande upplevelser år efter år.

Ständig vilja att förbättra
Deputy Shopping Center Manager Sofie Källgren är mycket nöjd med de senaste årens utveckling på Marieberg Galleria. Den senaste ombyggnationen med en fördubbling av H&Ms butiksyta har gjort stor succé, och nu står butiken inte bara för mode för dam, barn och herr utan även för ett stort utbud av heminredning enligt konceptet H&M Home.
Tillskottet kan mycket väl locka nya besökare, liksom nya etableringar, men det är inte bara H&M som visar framfötterna i Örebro.
– Vi ser att intresset är stort för Örebro över lag och att våra hyresgäster investerar för att möta efterfrågan. Det är viktigt att ständigt ha viljan att förbättra och inte luta sig tillbaka. Vi har mycket att arbeta med och enorma värden i Marieberg Galleria som vi ska förädla ytterligare, säger Sofie Källgren.

Ökar stadens dragkraft
Örebro står inför en spännande utveckling då det byggs väldigt mycket nytt i staden. Ett större befolkningsantal ger naturligtvis större kundunderlag, och samtidigt har Örebro som stad en stark dragkraft i hela regionen. Inpendlingen är hög och många planerar sina inköp till Örebro även om man bor så långt som tio – femton mil ifrån staden.
– Vi ska kunna erbjuda något för alla och med drygt hundratalet butiker står Marieberg Galleria väl rustad att möta framtidens behov av shopping, socialt umgänge och rekreation. Vi vill tillsammans med andra aktörer i samhället, såsom idrottsföreningar, välgörenhetsorganisationer och anordnare av större regionala arrangemang stärka Örebro, både som turistattraktion men också som handelsstad, tillägger Sofie Källgren.
Slutligen lovar hon att det kommer att bli en spännande vår med nya upplevelser för såväl gamla som nya målgrupper.