Sön 21 jul / År 42 / Nr 3 2024

Det bästa av fyra världar finns hos ABC Karossen

Med kvalitet, styrka, flexibilitet och innovation konstruerar och bygger ABC Karossen kundunika skåp och påbyggnader för specialfordon. Det är alltid kundens behov som styr produktutvecklingen, och därför är ingen lösning exakt likadan för två olika beställare. För ABC Karossen är special standard.

Ledorden kvalitet, styrka, flexibilitet och innovation genomsyrar allt man gör inom ABC Karossen. Så har det varit nu i över 40 år, då företaget grundades i Mönsterås av samma familj som driver det än idag.
– Vi brukar säga att vi förenar det bästa av fyra världar och vi refererar då till ledorden. Våra lösningar ska vara marknadens mest tillförlitliga och slitstarka, det är kvalitet och styrka. Vi ska ta fram exakt det kunden behöver – det är flexibilitet, och vi ska vara innovativa genom att erbjuda lösningar som gör kundens vardag enklare, förklarar Kenth Rydhage, marknadschef och delägare.

Tuffa och snygga lösningar
ABC Karossens skåp och påbyggnader ska vara de mest flexibla på marknaden när det gäller användningsområde och dagligt bruk. De ska tåla åratal av daglig användning och yttre påfrestningar som väder och vind. Och de ska dessutom vara estetiskt utformade.
– Det är speciellt viktigt att vi kan utforma smidiga och snygga lösningar, eftersom de representerar kundens varumärke. Vi har kunder som verkligen är sitt varumärke – som till exempel möbelkedjan Mio, som använder specialbyggda skåp från oss, samt Hemglass som använder våra påbyggnadslösningar med kylisolering, berättar Kenth Rydhage vidare.

Alla fabrikat
ABC Karossen har vuxit stadigt under alla år och har haft extra mycket att göra under 2019 då nya krav annalkas för vissa typer av fordon. Många kunder ville då försäkra sig om att få sin lösning levererad innan kraven träder i kraft.
– Vi ser fortsatt positivt på våra tillväxtmöjligheter. Det finns nog ingen annan som kan leverera med en lika hög flexibilitet som vi kan, och det är en styrka vi förlitar oss på även för framtiden. Vi har byggt upp starka samarbeten under åren och vi kommer att satsa mycket på att fördjupa våra kontakter mot kund. Vi kan tillverka skåp och påbyggnader för alla fabrikat och det ger också ett försprång, menar Kenth Rydhage.