Tor 25 jul / År 42 / Nr 3 2024

Det finns plats i Ronneby

AB Ronneby Industrifastigheter, ABRI, är näringslivets viktigaste partner för tillväxt och utveckling i Ronneby. För den som söker en lokal med bra läge, utmärkt logistik, goda grannar och inte minst förstklassig service kan någon av Abris tolv företagsbyar vara ett smart val.

De nära 200 företagen som valt ABRI som hyresvärd har något gemensamt: de är expansiva och framåtriktade med siktet inställt på tillväxt. Det är nämligen samma mål som ABRI satt upp för den egna verksamheten som ska utvecklas hela tiden för att möjliggöra tillväxt inom Ronnebys näringsliv.
– Vi har alltid minst ett 20-tal projekt på gång, det kan vara allt från stora nybyggen till mindre ombyggnationer, bekräftar Dennis Robérteus, ABRIs vd.

Kontinuerligt effektiviseringsarbete
Just nu pågår bland annat ett större ombyggnadsprojekt där två lokaler i Kallinge företagsby anpassas för helt nya verksamheter. Det som tidigare var en blomsterhandel ska förvandlas till laboratoriemiljöer för oförstörande testverksamhet. Det är ett bra exempel på hur ABRI arbetar och bidrar till att bredda Ronnebys näringsliv.
I samtliga företagsbyar pågår ett kontinuerligt effektiviseringsarbete inom energi och miljö. Det är inte bara de största hyresgästerna som Tarkett, Ronneby Brunn hotell och Blekinge Convention Center som ska ha tillgång till senaste tekniken vad gäller ventilation för ett gott inomhusklimat.
– Det är viktigt att främja god hälsa på alla arbetsplatser – stora som små. Vi har därför många ventilationsprojekt på gång just nu. Samtidigt kan vi passa på att pressa energiförbrukningen med hjälp av ny teknik för att nå våra miljömål, och vi bidrar ju även till att våra kunder når sina, säger Dennis Robérteus.
Ytterligare något som ABRI satsar på just nu är bättre belysning för ökad säkerhet i alla områden. Självklart är det då aktuellt att byta till LED när man ändå är igång.

Plats för tillväxt
Det finns plats för fortsatt tillväxt i Ronneby. ABRIs främsta styrkor är att man dels har tillgång till stora ytor och dels har förmågan att anpassa dem efter hyresgästernas behov. Det ger alla möjligheter att utvecklas för framtiden.
I de tolv företagsbyarna finns lokaler i alla storlekar och för i stort sett alla typer av verksamheter. Industri, handel, lager, hotell och kontor – nästan allt som hamnar i kategorin kommersiella fastigheter. Dessutom håller ABRI hög tillgänglighet med service dygnet runt – hyresgästerna kan alltid få tag på någon som kan hjälpa till.
Med en uthyrningsbar yta på cirka 174 800 kvadratmeter är ABRI inte bara Ronnebys största hyresvärd för företagslokaler, utan även en av Blekinges största fastighetsutvecklare.

Tolv företagsbyar
Karlstorp, Kallinge företagscenter, Telefonen, Fornanäs, Bredåkra, Häggatorp, Hantverkaren, Svenstorp, Svarven, Hjulet, Viggenområdet och Piren är ABRIs tolv företagsbyar som tillsammans omfattar 23 fastigheter.