Fre 14 jun / År 42 / Nr 1 2024

Dfind Finance – av ekonomer för ekonomer

Dfind Finance är ett rekryterings- och konsultföretag som drivs av ekonomer för ekonomer. Varumärket förknippas med alla typer av ekonomitjänster – från löpande redovisning till ledande chefspositioner inom det finansiella området. Förutsättningen för att lyckas med det komplexa uppdraget är att alla inom Dfind Finance själva har erfarenhet från tidigare uppdrag som ekonomichefer, revisorer och business controllers.

Dfind Finance kan ekonomi. Företaget tillämpar en kvalitetssäkrad rekryteringsprocess och det unika nätverket bland ekonomer för att identifiera och attrahera de allra bästa ekonomerna på marknaden. Det är något som kommer kunderna till gagn oavsett om de behöver säkra upp en funktion på konsultbasis över begränsad tid eller söker en ny medarbetare för anställning.

Nästa generations kunskapsföretag
Att gå från att vara ett traditionellt bemanningsföretag till nästa generations kunskapsföretag har varit ambitionen för Dfind Finance sedan dag ett. Nu är man där, enligt försäljningschef Rikard Ivert.
– Vi lever på att förmedla rätt kompetens till rätt uppdrag. För att lyckas med det måste vi vara en attraktiv arbetsgivare för våra konsulter och det anser jag att vi är på flera sätt. Förutom att vi erbjuder trygga anställningar så kan vi också erbjuda en väg in till mycket spännande kundföretag och uppdrag som annars skulle vara svåra att nå utifrån.
Rikard förklarar att många av kunderna är marknadsledande storföretag med tusentals anställda, ofta är det väldigt attraktiva varumärken att ha med på sitt CV.
– Att vårt varumärke förknippas med den typen av företag är naturligtvis ett bevis på att vi är framgångsrika i det vi gör, tillägger han.

Heltäckande rekryteringstjänster
Utöver konsultuppdrag erbjuder Dfind Finance även heltäckande rekryteringstjänster inklusive search, test och verifiering. Typiska rekryteringsuppdrag omfattar ofta CFO:er, ekonomichefer och andra specialister. Att anlita extern hjälp vid rekrytering, i synnerhet för högre positioner, är en trygghetsfaktor som sparar omfattande resurser.
– Vår rekryteringsservice förknippas med lägre risk eftersom man slipper dyra rekryteringskostnader och eventuella fördyrande åtgärder som felrekryteringar ofta leder till, betonar Rikard Ivert.
Dfind Finance axlar hela ansvaret för att söka, identifiera och verifiera rätt kompetens för varje specifikt uppdrag. Med den erfarenhet och kompetens som finns inom verksamheten har man alla förutsättningar för att lyckas även med mycket komplexa rekryteringsuppdrag.

Täcker hela Ekonomisverige
Dfind Finance har utnämnts till Årets rekryteringsföretag vid flera tillfällen varav senast 2014. Utmärkelsen baseras på CFO Worlds jämförelse av olika rekryteringsleverantörer. Men framgångarna betyder inte att man lutar sig tillbaka – snarare tvärtom. Dfind Finance fortsätter att fokusera på utveckling och satsar på ständiga förbättringar.
– Vi växer både på befintliga marknader och genom att etablera kontor på nya orter, exempelvis Jönköping, Linköping och Norrköping. Jag skulle säga att vi täcker Sveriges största ekonomimarknader nu. Samtidigt utvecklar vi vårt konsultuppdrag med fler kompetensområden samtidigt som vi bygger en stark kundbas över hela Sverige, konstaterar Rikard Ivert som avslutning.