Lör 2 dec / År 41 / Nr 5 2023

Digital harmoni ingen utopi

Nordlo hjälper Nordens små och medelstora företag att uppnå drömmen om digital harmoni. Oavsett bransch, verksamhet eller storlek – nästan alla företag behöver någon form av digitaliseringslösning och många är i behov av flera synkroniserade it-lösningar som kan skalas upp över tid.

Nordlo är expert på att utveckla lösningar som växer tillsammans med kunderna. En framgångsfaktor är att man ser it som en möjlighet och inte ett nödvändigt ont. Som en av marknadens utmanare inom modern it-infrastruktur, molntjänster och digitalisering vänder sig Nordlo främst till små och medelstora företag som vill maximera nyttan av sina it-investeringar.

Fiskeby Board behöver effektiv it-drift
Digitalisering handlar om att skapa möjligheter för en vardag som fungerar. Fiskeby Board, en av Europas ledande tillverkare av förpackningskartong, har valt Nordlo som helhetsleverantör av it-driften, där Nordlos vd Andreas Jonsson för närvarande sitter som extern it-chef för Fiskeby.
– It-behovet på Fiskeby Board består bland annat av utveckling, drift och underhåll av en komplett plattform, inklusive all hårdvara, som samlar alla kritiska funktioner på ett ställe. Behovet omfattar både materialhantering, produktionsflöden i fabriken samt givetvis budget.
– Det pågår ett antal projekt för att förbättra och effektivisera it-driften, där vi från Nordlo även står för underhåll av själva hårdvaran som behövs för att skapa en robust och skalbar it-infrastruktur, förklarar Andreas Jonsson.
Nordlo har redan effektiviserat it-driften avsevärt, men bra kan bli bättre. I uppdraget ingår även en extern kundtjänst för it-support samt en tekniker på plats i fabriken på heltid. Dessutom har kunden alltid tillgång till expertkompetens via Nordlos expansiva nätverk.

Ser stora fördelar med it-outsourcing
Michael Nilsson, administrativ chef på Fiskeby Board, är mycket nöjd med samarbetet.
– Vi ser stora fördelar med att samarbeta med Nordlo istället för att utbilda egen it-personal inom alla områden. Vi använder en del specialutvecklade lösningar här som vi behöver kunskap om för att underhålla, och det behovet täcks upp av experter från Nordlo. Vi behöver även it-support som finns hos Nordlo.
– Vi är mycket nöjda med lösningen, vi kan lita på att eventuella frågeställningar hanteras snabbt av en partner som verkar lokalt och som verkligen känner oss och som bryr sig om vår verksamhet, sammanfattar Michael Nilsson.
Utvecklingen går oerhört snabbt inom it-området. Att hålla en hög kunskapsnivå till en rimlig kostnad anses ofta vara en svår ekvation. Istället för att lägga enorma summor på exempelvis utbildningar, ny hårdvara, uppdateringar och underhåll kan man på Fiskeby Board luta sig tillbaka när Nordlo gör jobbet.
– Vi har precis skrivit ett treårsavtal med Nordlo för att säkra it-driften över tid. Vi ser fram emot ett fortsatt bra samarbete med dem, avslutar Michael Nilsson med.