Fre 24 maj / År 42 / Nr 1 2024

Din partner när det gäller IT-tjänster

Sogeti är ett IT-tjänsteföretag, som erbjuder sina kunder en bred kunskap och spetskompetens inom IT-området.
– Vi jobbar lokalt och nära våra kunder och har dessutom en global koncern i ryggen. På så sätt kan vi i stort sett alltid hjälpa våra kunder oavsett vad de efterfrågar, säger Viktor Bärgård, kontorschef på Sogeti i Västerås.

Sogeti har 21 kontor i Sverige med totalt 1.150 konsulter, varav 20 arbetar på kontoret i Västerås.
I tjänsteportföljen ryms IT-styrningstjänster, IT-specialisttjänster, utvecklings- och integrationsprojekt, testning och systemförvaltning.
I Västerås har man stora erfarenheter av offentlig verksamhet, tillverkande industri och tjänsteföretag.
– Vi på Sogeti är specialister inom många olika områden, men just nu fokuserar vi främst på tre delar: Test, Business Intelligence och Online (appar, webbar, SharePoint etc.). Arbetet varierar mellan åtaganden i hela projekt eller som experter. Det beror på vad kunderna efterfrågar och är i behov av, berättar Viktor Bärgård.

Stark närvaro
På Sogeti är man mycket mån om att alltid ha en stark närvaro hos sina kunder.
– Vi har 21 kontor i Sverige och varje kontor jobbar i första hand i sin region. Vi har ett kundansvar som alltid finns lokalt och nära våra uppdragsgivare, säger Viktor Bärgård.
Enligt den senaste statistiken är 83 procent av Sogetis kunder mer än nöjda med Sogetis insatser och 15 procent nöjda, vilket ger en total av 98 procent nöjda kunder. Företaget arbetar också ständigt, i varje åtagande, för att ytterligare öka kundnöjdheten.
Även medarbetarna är nöjda. Sogeti har de tre senaste åren blivit framröstade till Årets bästa IT-arbetsgivare och Topp Tre i samtliga branscher i Universums undersökning.

SharePoint
– Vi märker ett otroligt uppsving med SharePoint-plattformen, säger Viktor Bärgård. Många som jobbar med kvalitetsledningssystem får en stor hjälp med SharePoint som plattform. Traditionellt är vår målgrupp de IT-ansvariga, men när det gäller SharePoint så är även de kvalitetsansvariga ofta involverade.
Sogeti har haft en positiv utveckling med en stadig tillväxt under de tio åren som företaget har funnits.
– Vi ska fortsätta arbeta på den lokala marknaden och verka tillsammans med våra kunder, säger Viktor Bärgård, som tidigare varit projektledare, projektkontorschef och driftschef på NASDAQ OMX. Sedan 2011 har han ansvaret för Sogetis kontor i Västerås och han ser med tillförsikt fram emot 2014.