Mån 25 sep / År 41 / Nr 3 2023

Din partner när det gäller lagerinredningar

BifAB är en av de stora svenska leverantörerna inom nya och begagnade lagerinredningar.
Företaget har kontor, lager och verkstad i Fellingsbro mellan Örebro och Arboga och försäljningskontor i Örnsköldsvik.

Familjeföretaget BifAB, Begagnade Inredningar i Fellingsbro AB, grundades 1983 av Stig och Siw Wallner och är fortfarande i familjen Wallners ägo.
Företaget har 20 anställda och omsatte cirka 35 miljoner kronor 2013.
BifAB erbjuder ett sortiment av begagnade och nya inredningar till kundernas lager. Företaget samarbetar ofta med Constructor, som är en av de stora aktörerna på marknaden.
– Vi har ett stort kunnande och utför snabba leveranser. Vi vänder oss mot både små och stora kunder, som till exempel Meritor, Atlas Copco, ElektroScandia och Axfood, berättar Tomas Sundqvist, säljare och inköpare på BifAB.
De begagnade lagerinredningarna kommer från företag som bytt ut sin utrustning eller gjort sig av med lagerverksamheten.
Förutom nya och begagnade lager- och förrådsinredningsprodukter tillhandahåller BifAB arbetsplatsprodukter för industri och produktion inklusive svensktillverkade pack- och arbetsbord, fasta eller höj- och sänkbara, stolar, arbetsplatsmattor, lyftbord, vagnar med mera.

Lösningar efter kunders behov
BifAB köper upp, utvecklar, reparerar och anpassar lösningar efter kundernas behov. Därefter monteras lagersystemen på kundens anläggning om så önskas.
Företaget inriktar sig i första hand på den svenska marknaden för att kunna ge kunderna god service genom tillgänglighet och närhet.
Genom sin verksamhet bidrar BifAB också till en lägre belastning på vår miljö eftersom så mycket som möjligt av detaljerna återanvänds.

Stor säkerhet
Varje år inträffar ett antal olyckor i lagermiljö. Många av dessa sker i samband med godshantering i och omkring pallställ.
– Inom lagerbranschen har säkerheten höjts de senaste åren. Vi har egna DNV-certifierade besiktningsmän, som erbjuder årlig besiktning av kundernas lager, säger Tomas Sundqvist.
Efter genomgång av lagret kan besiktningsmännen lämna ifrån sig skyltar med belastningsinformation för pallställ.
– Vi har trogna kunder och har haft en stadig uppgång genom åren. Företaget har utvecklats och vi har byggt ut våra lokaler och har nu en yta på 11500 kvadratmeter under tak, berättar Tomas Sundqvist.
BifAB är AAA-ratat, vilket är ett kvitto på att företaget har ordning och reda på sin ekonomi.
Stora kunskaper, hög servicenivå och ett brett sortiment av lager- och förrådsinredning gör BifAB till det självklara valet för krävande logistikkunder.