Tor 23 maj / År 42 / Nr 1 2024

Din partner när det gäller skydds- och arbetskläder

Syskonen Jocke och Annelie Anderbert ser till att både yrkesfolk och ”gör det självare” i Lindesberg med omnejd får skydds- och arbetskläder med god kvalitet.
– Vi har kunskap om företagen här i närområdet och kan erbjuda dem snabb service, säger Annelie, som är en av två anställda i Skyddsgrossisten.

Den 1 oktober 2012 köpte Jocke Anderbert Skyddsgrossisten, en butik som saluför kläder och skor som är extra tåliga. Annelie hade tidigare drivit egen butik och tackade ja till att ta hand om den dagliga ruljangsen i den nyköpta butiken.
– Skyddsgrossten hade tidigare en ganska anonym tillvaro och många kände inte till butiken. Nu har vi bland annat gjort en ny entré och vi har märkt en markant skillnad på kundtillströmningen de senaste sju-åtta månaderna, berättar Annelie.
I Skyddsgrossistens sortiment finns ett brett utbud av skyddskläder, arbetsskor, handskar och även personlig utrustning för andning, hörsel etc.
Skyddsgrossisten har ursprungligen varit riktad enbart mot yrkesfolk inom industri och bygge, men Jocke och Annelie vill gärna bredda kundkretsen och marknadsför sig nu även mot privatpersoner.
– Det ligger ju i tiden idag att fixa och dona hemma och även privatpersoner köper tåliga byxor och handskar av oss.

Företagsprofilering
Utöver verksamheten med skyddskläder sysslar Skyddsgrossisten också med företagsprofilering.
– Vi gör logotyper till allt från kläder till firmabilar, säger Annelie.
Men Skyddsgrossisten vill ha fler ben att stå på och hoppas på mer och bättre samarbeten med lokala företag.
– Det finns också många områden inom kommunen där vi skulle kunna vara med och tillhandahålla varor. Vi jobbar lite mot äldreomsorgen idag, men det finns fler områden.
För att underlätta för långväga kunder att handla på Skyddsgrossisten planerar syskonen att göra en webbsida, där kunder kan handla via nätet.

Försökskaniner
Jocke Anderbert driver också det egna företaget J. Anderbert Bygg i Lindesberg med 15 anställda.
– Det är mycket praktiskt att vi har ett byggföretag i närheten. När vi får in nya varor och produkter får Jocke och hans anställda agera försökskaniner och testa varorna, säger Annelie och fortsätter:
– Det som vi har anammat är att vara duktiga på hög service och snabba leveranser. Vi har koll på vad de lokala företagen använder för produkter och ser till att vi har varorna i våra hyllor.