Tor 23 maj / År 42 / Nr 1 2024

Dörrar och portar med hög kvalitet från Broby

Försäljningsbolaget Ekodoor AB och produktionsbolaget Diedenporten AB i Broby är välkända namn inom dörr- och portbranschen sedan många år tillbaka. De båda företagen producerar och säljer ett brett sortiment av ytterdörrar och garageportar med hög kvalitet.

Genom avtal med andra leverantörer tillhandahåller Ekodoor även andra närliggande produkter. Kunderna är återförsäljare, byggentreprenörer och husfabriker i norra Europa, främst i Sverige. Cirka 15 procent av produktionen går på export.
– Vi har ett väldigt högt kvalitetstänkande och kan anpassa oss väl efter kundernas önskemål. Dessutom har vi ett mycket brett sortiment så att kunderna kan smycka sina boenden som de vill, säger Nils Kristensson, vd på Ekodoor.
Företaget är certifierat enligt kvalitetsstandarden ISO 9001 och miljöstandarden ISO 14001. Alla produkter är CE-märkta, vilket gör att EU-kraven på bland annat säkerhet, funktion och miljö är uppfyllda.
Ekodoor är marknadsledande på portar och radgarage och har Sveriges bredaste sortiment av portar. Företaget tillhandahåller både vipp-slag och takskjutportar.

Svenskt material
Ekodoor använder till största delen svenskt material och svenska underleverantörer. Därigenom får företagen miljömässiga fördelar och kan ha en tät kontakt med underleverantörerna som gynnar produktkvalitet och leveranstid.
Hos Ekodoor är det standard med dubbla ramträ, aluminiumplåtar och kraftig karm i alla dörrar. Företaget lämnar 15 års garanti på formstabiliteten och fem års fabriksgaranti.

Förhindra stölder
Ekodoor har tagit fram en ny gallerport för att förhindra stölder och skadegörelse på bilar i parkeringshus. Det är en platseffektiv vipport som kan monteras även om takhöjden är låg. Den beprövade konstruktionen garanterar god funktion och snabb montering.
– Försäkringsbolagen ställer allt högre krav på säkerheten i parkeringshus och uthyrningsgarage, säger Nils Kristensson.
Ekodoor erbjuder även försäljning över nätet via Ekodoor Webbshop.
– Näthandeln har vi som ett komplement till våra kunder. När det gäller kvalitetsprodukter vill man oftast se och känna på sakerna hos en återförsäljare, men därefter kan man i lugn och ro ta besluten framför datorn och göra sina beställningar. Det är något som kommer mer och mer, säger Nils Kristensson, som tror på en bra framtid för Ekodoor och Diedenporten.
– Ja, byggandet måste ju komma igång snart eftersom det är ett stort underskott i byggnationen i dagsläget. Så vi satsar på framtiden, säger han. Ekodoor och Diedenporten sysselsätter totalt 27 anställda.