Ons 24 jul / År 42 / Nr 3 2024

Driftsäkerhet, skalbarhet och tillgänglighet i alla IT-leveranser

Circom är en av södra Sveriges främsta IT-leverantörer och samtidigt en av marknadens yngsta aktörer. Företaget grundades så sent som 2013 men är redan en väletablerad IT-partner och extern IT-avdelning till många av södra Sveriges mest tillväxtbenägna företag.

Circom har expanderat sedan dag ett. Framgångsreceptet är egentligen ganska enkelt: att stötta kunderna i den digitala utvecklingen och se till att IT alltid fungerar som ett verktyg för att uppnå lönsamhet och effektivitet. Det understryks även i företagets devis ”We make IT work”.
– Driftsäkerhet, skalbarhet och tillgänglighet är grundläggande i alla IT-leveranser men långt ifrån självklara. Det vi fokuserar på är att kombinera olika system och tjänster som redan finns på marknaden och vi ser till att de fungerar optimalt ihop, förklarar Marcus Thengius, vd och teknisk säljare på Circom.

Levererar garanterad funktion
På Circom resonerar man som så att det knappast är lönsamt eller effektivt att uppfinna hjulet igen och igen. Dessvärre tycks det finnas en viss förkärlek inom IT-branschen till att arbeta så, men det är inget man tänker börja med på Circom.
– Vi tar det bästa från de bästa utvecklarna och bygger en leverans som är unik för varje kund. Vi driftsätter, underhåller och uppdaterar systemen, och vi kan även anta rollen som kundens externa IT-avdelning vid behov. Vi har en hög servicenivå med support, säkerhet och backup. Vi levererar garanterad funktion till våra kunder och vi gör det på ett mycket kostnadseffektivt sätt, säger Marcus Thengius.
Det är funktion och enkelhet som kunderna efterfrågar och det är också det Circom levererar tack vare ett välrenommerat team av handplockade, engagerade och erfarna medarbetare.

Kunder är ambassadörer
Det är med ett varumärke som bygger på förtroende och hög kompetensnivå som Circom har lyckats etablera en stark position framförallt i södra Sverige. Uppdrag pågår dock över hela landet och utvecklas mycket tillsammans med kunder som expanderar från södra Sverige och vidare till andra orter.
– Våra kunder är utan tvekan våra bästa ambassadörer. Vi knyter ofta nya avtal baserat på rekommendation. Att fortsätta leverera enkelhet och funktion är vår strategi, och vi ska även fortsätta göra det med teknikhöjd, kompetens och kostnadseffektivitet, avslutar Marcus Thengius med.