Fre 14 jun / År 42 / Nr 1 2024

Drömmar förverkligas i expansiva Örebro

Makarna Sussie och Magnus Ax förverkligar drömmen om att driva ett eget hotell och bidrar samtidigt i utvecklingen av den expansiva stadsdelen Norrcity i centrala Örebro.

First Hotel Örebro drivs sedan januari i år av nya ägare. Sussie Ax har ett långt förflutet inom hotellbranschen och Magnus inom restaurangvärlden. Tillsammans har de för avsikt att lyfta First Hotel Örebro till nya höjder och enligt Sussie har man redan fått något av en flygande start:
– Vi är naturligtvis starkt involverade av Norrcitys expansion, och att stadsdelen blir mer attraktiv vittnar den pågående nybyggnationen i området om. Samtidigt har Örebros attraktionskraft som besöksstad ökat kraftigt under de senaste åren.
Hela staden sjuder av framtidstro, och det märks i all nybyggnation samt ett ständigt stigande invånarantal, och givetvis inte minst i ett ökande antal gästnätter. Att Örebro hade förmånen att hålla världsutställningen Titanic under sommaren var bara en av många starka reseanledningar, som ständigt blir fler.

Hotellverksamhet som livsstil
Att driva hotell är enligt Sussie och Magnus en livsstil och något som de verkligen brinner för. Entusiasmen smittar av sig på medarbetarna, som gör allt för att förverkliga drömmen om ett mer personligt och nära hotell.
– Bland 20-talet medarbetare som vi har idag finns många som har jobbat här under flera år. De känner stamgästerna och skapar en personlig atmosfär. Det tycker vi är viktigt och positivt eftersom vi vill vara just ett personligt hotell, understryker Sussie.
Den personliga prägeln tar sig uttryck i att de 71 rummen också är individuellt inredda. Personalen bidrar i sin tur till att skapa trygghet hos gästerna, vilket är helt i linje med hotellets kärnvärden: miljö, hälsa, säkerhet och kvalitet.
– Vi sköter även vår egen städning och frukost, vilket bidrar till ökad kontroll vad gäller kvalitet och trivsel på alla plan, tillägger Sussie.
Själva hotellbyggnaden är i jugendstil, men de nyrenoverade rummen är inredda i en modern stil med klassisk design.

Både affärsgäster och turister
First Hotel Örebro samarbetar med externa partners som P-hus, gym och restauranger för att kunna erbjuda samma service som större hotell. Hotellet har draghjälp av de stora arbetsgivarna som ligger i stadsdelen Norrcity samt av närheten till tågstationen.
– SCB, Rättscentrum, Skatteverket och Universitetssjukhuset ligger en kort promenad från hotellet och det tar bara två minuter att gå hit från centralstationen. Läkarlinjen vid Örebro universitet bidrar också till ett större intresse för vad staden kan erbjuda, menar Sussie Ax.
Antalet konferensgäster ökar också, och om man konfererar eller håller möten på First Hotel Örebro ingår alltid moderna faciliteter och tillhörande konferensutrustning, samt lättare tilltugg. Som tidigare nämnt så riktar sig hotellet emellertid inte enbart mot affärsresenärer.
– Det går bra för näringslivet i Örebro, och vi har ofta full beläggning under veckorna då hotellet fylls av affärsresenärer. Det kompletteras med turister från hela Sverige och företrädelsevis norra Europa. Vi har även långväga gäster från Asien hos oss med jämna mellanrum, intygar Sussie. Hon fortsätter:
– Vi ser att resandet inom Sverige ökar och framför allt weekendresandet. Därför erbjuder vi olika paket för en eller ett par nätter, till exempel vårt romantiska paket FIRST LOVE, ett badpaket i samarbete med upplevelsebadet Gustavsvik, samt ett shoppingpaket där det bland annat ingår en lyxig räkmacka vid incheckningen.
Besöksnäringen fortsätter att utvecklas i Örebro, bland annat tack vare Örebrokompaniets ansträngningar för att locka med olika evenemang inom musik, sport och kultur. Hotellägarna Magnus och Sussie ser därför mycket ljust på framtiden i Örebro.