Tis 5 jul / År 40 / Nr 3 2022

Effektiv rekrytering och bemanning skapar framgång

Det finns många likheter mellan att vara en framgångsrik elitidrottare och att driva ett framgångsrikt företag. Det vet Mathias Svensson, fotbollsproffset som blev entreprenör i Borås med rekryterings- och bemanningsföretaget Effektiv.

Både elitidrottare och företagare strävar efter att uppnå framgång i konkurrens med andra. Samtidigt som det råder konkurrens är det lika viktigt att knyta bra samarbeten, att kunna arbeta i team och tillsammans uppnå gemensamma mål. Det är specifikt tydligt inom fotboll, och lika tydligt inom framåtsträvande företag som Effektiv.

Långsiktighet och sunda värderingar
Mathias Svensson etablerade Effektiv för att verkligen kunna göra skillnad. Efter att ha testat flera olika yrkesroller efter fotbollskarriären insåg Mathias att det var människor han ville jobba med. Då skulle det också vara för att göra gott och bidra med en social insats, och vad kan då vara bättre än att förse människor med jobb?
– Jag etablerade Effektiv med brett fokus och använder min historik och kunskap för att bygga relationer och nätverk. Idag kan vi leverera personal inom väldigt många områden, branscher och befattningar. Att verkligen ta sig tid att lära känna kunden och förstå behovet gällande rekrytering och/eller bemanning gör oss framgångsrika, säger Mathias.
Enligt Mathias handlar det om kvalitet, flexibilitet och långsiktighet. Det ska Effektiv leverera tillsammans med sunda värderingar och ett gott entreprenörskap. Kortsiktiga vinster är inget för Effektiv, som istället satsar på att vara en bra och uppskattad arbetsgivare som ger utrymme för personalen att växa.
– Med Effektiv vill jag bygga ett långsiktigt hållbart varumärke med ett tydligt värderingsarbete. Det betyder att Effektiv ska vara en långsiktig arbetsgivare för personalen och samtidigt en långsiktig partner för kunderna, betonar Mathias.

Fortsatt tillväxt trolig
Effektiv har strax under 700 anställda i Borås med omnejd. Som bemanningsföretag skiljer sig Effektiv inte från andra arbetsgivare, personalen ska ha samma fördelar och utvecklingsmöjligheter som på andra företag.
– Det är klart att vi måste uppnå lönsamhet för att kunna fortsätta investera i vår verksamhet, men vi kommer aldrig att göra avkall på de värden som ligger till grund för företaget. Det vill säga tydliga värderingar, personal som utvecklas och mår bra samt inte minst hållbarhet på flera nivåer.
Mathias Svensson ser fram emot att få utveckla företaget i takt med Borås utveckling. Det händer mycket spännande saker i regionen och nu finns det alla möjligheter att skapa relationer, bygga nätverk och öka tillväxten.