Fre 1 mar / År 42 / Nr 5 2023

Effektivare lagerhantering är kundlöftet

Weland Lagersystem AB tar modern lagerhantering till nya höjder med sina omtalade hissautomater. De patenterade hissautomaterna ger fantastiska möjligheter både i fråga om att spara utrymme samt i att optimera varuflöden. De kan nämligen plocka, sortera och lagra – allt i samma process.

Hissautomater från Gislaved finns idag lite varstans i Sverige och till och med på sina ställen runt om i världen. Weland Lagersystem har utvecklat och patenterat en unik grundlösning som fortfarande utvecklas genom kundanpassningar. Nu senast för Rollco, där Weland installerat ett system med integrerade hissautomater samt kringutrustning.

Kvalitetsplock för Rollco
Det handlar för Rollcos del närmare bestämt om tre hissautomater av sorten Compact Twin Heavy 2440, som kompletterats med ytterligare lastbrickor, olika plockhjälpmedel och WMS-systemet Compact Store (Warehouse Management System).
– Med det nya systemet har Rollco effektiviserat sin varuhantering flera gånger om, upplyser Björn Karlsson, vd Weland Lagersystem.
Compact Twin är en unik hissautomat och den enda på marknaden som kan hantera två lastbrickor samtidigt. Tack vare tillval i form av olika plockhjälpmedel kan Rollco plocka 20 olika beställningar samtidigt med bibehållen precision.
Utöver den stora fördelen med ökad kapacitet ger systemet en avsevärt bättre arbetsmiljö för Rollcos anställda. Lagersystemet är nästan helt automatiskt från början till slut, och bidrar till att öka träffsäkerheten i varje order. Rätt sak plockas till rätt order.
– Vi säkrar upp kvalitet på det vi plockar med hjälp av det nya lagersystemet, bekräftar Rollcos vd Johan Brinck.

Framtiden är helautomatiserad
Weland Lagersystem effektiviserar ytterligare och tar kundernas lagerhantering till nya nivåer genom sin första helautomatiserade lösning.
– Med helt nya Compact Dynamic och vårt nytänkande inom lagerhantering och automation erbjuder vi kunderna möjligheten att möta framtidens behov inom e-handel. Det blir en världsnyhet på marknaden, lovar Björn Karlsson.
Precis som alla andra lösningar från Weland Lagersystem kommer Compact Dynamic att vara anpassningsbar efter varje kunds önskemål och behov. Den helautomatiserade lösningen testas i skrivande stund för lansering inom kort.