Tis 5 jul / År 40 / Nr 3 2022

Elite Grand Hotel omtyckt mötesplats i Norrköping

En kort promenad från Norrköpings anrika industrilandskap, som idag utgör en levande stadsdel präglad av innovationer och nytänkande med nya företagsetableringar, ligger Elite Grand Hotel. Med en fantastisk utsikt över Motala ström och Tyska Torget, är hotellet en omtyckt mötesplats av såväl långväga gäster som norrköpingsbor.

– En viktig uppgift för oss är att få besökare att stanna en eller ett par dagar extra i regionen. Därför ser vi det som vår uppgift att bidra till att marknadsföra den och de värden som finns här. Kolmården känner nog de flesta till, men den här regionen har så mycket mer att erbjuda, säger Anki Ekqvist, försäljningschef för Elite Grand Hotel i Norrköping samt Elite Stora Hotellet i Linköping.

Förmedlar helhetsupplevelse
Elite Grand Hotel huserar i en ståtlig byggnad från tidigt 1900-tal. Fastigheten byggdes med anledning av ett stort evenemang, Världsutställningen, som anordnades i Norrköping 1906. Hotellet hade då ett 50-tal rum samt en del andra verksamheter under samma tak.
Idag är Elite Grand Hotel ett av Norrköpings mest framgångsrika hotell med många återkommande stamgäster. Med sitt vackra läge intill Motala Ström har hotellet blivit ett viktigt landmärke för staden och hela regionen. Hotellet stoltserar idag med över 190 hotellrum och 11 konferensrum med kapacitet för upp till 200 personer. 

Stor utvecklingspotential
I anslutning till Elite Grand Hotel finns många av Norrköpings främsta sevärdheter. Norrköpings industrilandskap lever kvar i de karaktäristiska byggnaderna från 1800-talet som omger Motala ström. Här huserar idag helt andra typer av verksamheter, men stora delar av Norrköpings kultur finns bevarad i Arbetets museum till exempel. Museet är ett av många besöksmål som finns i området som även kännetecknas av en gedigen mötesverksamhet.
– Det som är unikt för Elite Grand Hotel är kapaciteten, vi kan ta emot hundratals konferens- och middagsgäster. Dessutom har vi nog stadens finaste uteservering under sommaren på vår gastropub The Bishops Arms med fantastiskt läge intill vattnet. Vi ser att konferenser ökar och vi har hög efterfrågan från konfererande grupper såväl stora som små, säger hotelldirektör Maria Eriksson Önander.
Elite Grand Hotel i Norrköping är en del av Elite Hotels som fått äran att titulera sig som Nordens bästa hotellkedja, en utmärkelse som delades ut på Nordic Business Travel Awards i mars 2019. 
– Att alla gäster känner sig sedda och uppmärksammade är en del av framgångsreceptet för hela Elite Hotels. Vi har en grundsyn som bygger på kärnvärdena tradition, kvalitet och flärd, där vi vill ge gästerna en helhetsupplevelse på hotellet, detta oavsett om du kommer till oss en ledig helg eller om du reser i tjänsten. avslutar Maria Eriksson Önander med.