Ons 1 dec / År 39 / Nr 4 2021

Elite Hotels lyfter mötesstaden Växjö

Elite Hotels har med sina två anläggningar en stark närvaro i evenemangs- och mötesstaden Växjö. Extra spännande är att de båda hotellen är så olika varandra, Stadshotellet med sin pampiga historia och Elite Park Hotel med sin moderna minimalism. Samtidigt råder samma känsla för detaljer, service och framförallt bra möten.

På Elite Hotels vill man främja möten mellan människor i kreativa miljöer. Som hotellkedja sticker Elite Hotels ut ur mängden med en lite annorlunda inriktning. Elite Hotels står för det flärdfulla och eleganta, och förenar det med förstklassig service, god mat och inte minst framgångsrika konferenskoncept.

Mycket nytt i hotellen
Båda hotellen har renoverats i omgångar under de senaste åren. I det anrika Stadshotellet, som med sina 163 rum dessutom är Växjös största hotell, finns mycket bevarat från 1800-talets flärd med högt i tak och pampiga salar. Samtidigt har hotellet fått fler helrenoverade badrum och uppdateringar har även gjorts i konferensrummen. Flera av Stadshotellets enkelrum har fått helt nya uttryck för att passa den moderna gästen.
Elite Park Hotel har också fått en ansiktslyft. Två hotellvåningar har gjorts om för att skapa en mer ombonad och hemtrevlig känsla. Det är en investering som omfattar ett 40 tal rum.
– Vi vill stå för en unik hotellkänsla som förmedlar ett ombonat intryck. För att skapa det använder vi oss bland annat av heltäckningsmattor, kuddar och mycket textilier. Det ska kännas hemtrevligt och bekvämt hos oss, och vi ska bredda oss ännu mer genom att erbjuda fler valmöjligheter. Därför ser rummen olika ut beroende på vad gästen behöver och efterfrågar, förklarar Helen Bäckstedt, General Manager för Elite Hotels i Växjö.

Vill erbjuda bredd och spets
Tillsammans står de båda hotellen för en helhet i en av södra Sveriges mest besökta städer, i en region som utmärker sig allt mer i fråga om utveckling och tillväxt.
– Vi strävar efter att ge våra gäster en totalupplevelse och därför erbjuder vi så mycket mer än bara hotellrum. I en växande stad som Växjö är det oerhört viktigt att vi kan erbjuda ett brett utbud, staden får allt fler besökare vilket givetvis gynnar hotellverksamheten. Samtidigt är det viktigt att vi kan erbjuda något unikt, något som gör att man skapar minnen från Växjö, påminner Helen Bäckstedt.
På Stadshotellet finns exempelvis den brittiska puben Bishop Arms som årligen lockar uppemot 40.000 besökare. Det är en speciell stämning som måste upplevas, komplett med regionens bredaste utbud av öl- och whiskysorter samt en spännande pubmeny. Nattklubben på Stadshotellet är också helt nyrenoverad.

In i nästa fas
Både Stadshotellet och Elite Park Hotel ligger i stadskärnan. Stadshotellet ligger intill centralstationen och Elite Park Hotel ligger på gångavstånd från innerstaden. Med Växjö Konserthus alldeles intill har Elite Park Hotel utrymme för större möten och kongresser.
Elite Hotels är på väg in i en ny fas. Under kommande år ska Stadshotellets karaktär förändras då många enkelrum kommer att byggas om till mindre dubbelrum. Med fler dubbelrum kommer Stadshotellet att kunna vara förstavalet för en mycket större målgrupp. Det är en viktig del i Elite Hotels ambition om att vara allas favorithotell i Växjö.