Lör 22 jun / År 42 / Nr 3 2024

Elite Hotels tror på fortsatt framgång i Linköping

Elite Hotels är Nordens bästa hotellkedja, enligt Nordic Business Travel Awards samt de många gäster som väljer Elites anläggningar gång på gång. Elite Stora Hotellet i Linköping bjuder på en upplevelse utöver det vanliga. Byggnadens arkitektur är en upplevelse i sig, liksom den vackra omgivningen med utsikt över Stora torget och den gamla medeltida marknadsplatsen.

Elite Stora Hotellet har renoverats med varsam hand under den långa resan på drygt 160 år, och nu sker ytterligare en upprustning för att möta ökad efterfrågan och nya målgrupper. Genom att omvandla en del enkelrum till dubbelrum hoppas man på att utöka hotellets målgrupp.
– Linköping som stad lockar ofta till akademiska och yrkesmässiga konferenser, men här finns så mycket mer att erbjuda som vi vill fånga och erbjuda våra gäster, säger hotelldirektör Maria Eriksson Önander.

Allt inom räckhåll
Elite Stora Hotellet i Linköping är ett av Sveriges äldsta stadshotell som öppnade redan 1852, då med diverse kringverksamheter inhysta under samma tak. Stora salongen var då biograf, och hotellet hade, med tanke på att det byggts invid Stora torget, även en hel del mötesverksamhet.
Stora salongen har i mångt och mycket bevarats för att bibehålla sitt storartade intryck. Här huserar idag frukostmatsalen vilket innebär att alla gäster kan njuta av den unika miljön i salongen. Hotellet är fortfarande en viktig mötesplats för Linköping, här finns allt inom räckhåll. Elite Stora Hotellet ligger bara ett stenkast från konserthuset och konferenscentret och har butiker och restauranger bokstavligt talat alldeles runt hörnet.
Hotellet har flera konferenslokaler i olika storlekar. I samma hus finns också Restaurang Storan som har högt anseende i Linköping med omnejd. Restaurangen tar hand om hotell- och konferensgästernas middagar men är också öppen för allmänheten. I närheten av hotellet finns även puben The Bishop Arms, som ingår i Elitekoncernen, med sitt breda utbud av mat och dryck.

Bäddat för framgång
Elite Hotels satsning i Linköping är en naturlig utveckling som ligger i fas med regionens tillväxt och en ständigt ökande attraktionskraft. Hela Östergötland rustar för en betydligt större mötes- och kongressverksamhet över lag. Det gäller inte minst i universitetsstaden Linköping som också är regionens hjärta när det gäller innovation och utveckling.
– Alla hotell konkurrerar om potentiella gästers uppmärksamhet, men här i regionen sker det på andra villkor eftersom vi vet att vi får större beläggning oavsett om ett evenemang hålls här i staden eller i grannstaden. Vid större evenemang i Norrköping får även Linköping automatiskt fler hotellgäster och vice versa, förklarar Gustav Hammarström, hotellchef i Linköping.
Linköping är en spännande mix av teknik och historia. Staden präglas av ett genuint arv som grundas på över 700 år som politiskt, religiöst och akademiskt centrum. Här finns flera av landets mest teknikintensiva företag, ett av norra Europas främsta universitet och en av Europas främsta science parkmiljöer. Som bäddat för framgång, med andra ord.