Mån 11 dec / År 41 / Nr 5 2023

Elite Stadshotellet är en naturlig mötesplats i Luleå

Bröllop, dop och födelsedagsfirande varvas med företagsevenemang, konferenser och mässor i en flärdfull miljö. Elite Stadshotellet är med sin ståtliga entré, sin vackra festsal och sin trevliga lunchrestaurang Tallkotten och Bishops Arms gastropub en naturlig mötesplats för såväl lulebor som långväga besökare.

Elite Hotels marknadsför sig gärna som Sveriges mest klassiska hotellkedja med fokus på tradition, kvalitet och flärd. Tanken är att varje gäst ska känna sig som en hedersgäst och att upplevelsen hos Elite ska vara en unik hotellupplevelse – varje gång. Den främsta framgången ligger i det personliga bemötandet och så är det även på Stadshotellet i Luleå.

Stor hotellmarknad i staden
Elite Stadshotellet Luleå andas fortfarande flärd från tidigt 1900-tal men präglas samtidigt av nytänkande med moderna inslag. Hotellet öppnade redan 1903 och det historiska arvet finns bevarat bland annat i den pampiga entrén samt inte minst i festsalen som går att hyra för olika evenemang. Samtidigt finns alla moderna finesser som kan tänkas behövas för dagens mötesverksamhet.
Luleå är en stad med ett för sin storlek väldigt stort hotellutbud så det gäller att ligga i framkant och erbjuda något alldeles extra. Läget mitt i centrala Luleå gör Elite Stadshotellet tillgängligt för många, men för att man ska fortsätta att vara förstahandsvalet krävs lite mer än ett bra läge. Här är det personliga bemötandet avgörande, enligt hotelldirektör Jenny Edfeldt.
– Luleå är en stor stad när det gäller inresande eftersom staden är porten till den norra regionen. Alla affärsresenärer som ska vidare i regionen mellanlandar i Luleå, både med flyg och tåg. Det skapar ett stort tryck på hotellmarknaden och samtidigt är konkurrensen stor. Elite står för ett koncept och varumärke som tilltalar både svenska och internationella gäster, menar Jenny.

För gäster och lulebor
Elite Hotels är huvudpartner till många av Sveriges största företag och organisationer. Allt från stora tillverkningsföretag till läkarsällskap träffas i de rymliga konferenslokalerna och Elite har som svensk hotellkedja blivit ett känt varumärke bland internationella gäster.
– Bra mat, mötesrum med den senaste tekniken och trevlig atmosfär är viktiga inslag i affärsmöten och konferenser och det är precis det vi erbjuder, understryker Jenny Edfeldt. Samtidigt är hotellet en mötesplats för lokalborna. Vi har ett stort gym som man når direkt från hotellet med en egen ingång och det är öppet alla dagar i veckan. Här tränar mest lulebor och många väljer att äta på vår lunchrestaurang eller varva ner på Bishop Arms.
Stadshotellet är troligtvis den mest anrika fastigheten i Luleå. När huset byggdes i början av 1900-talet var det för både hotellverksamhet samt som kommunhus. Huset står med andra ord för en stor del av stadens historia och kultur, och det är något som alla borde få uppleva. Det märks i urvalet av aktiviteter som ska fortsätta bidra till att Elite Stadshotellet är en naturlig mötesplats i Luleå.