Ons 22 maj / År 42 / Nr 1 2024

Elite Stadshotellet – den självklara mötesplatsen i Västerås

Elite Stadshotellet har sedan invigningen 1907 varit en central mötesplats i Västerås.
– En av våra specialiteter är att arrangera möten mellan människor. Det kan vara allt från konferenser till baler och bröllopsmiddagar, säger hotelldirektör Cem Gürler.

Då Stadshotellet i Västerås invigdes 1907 hade arkitekt Erik Hahr skapat en jugendbyggnad som än idag räknas till en av Sveriges vackraste byggnader. Hotellet innehöll 40 rum, stora matsalar, festvåning, musikkafé och ett systembolag. Som första byggnad i Västerås införde man även vattentoaletter, vilket på den tiden var oerhört lyxigt och ett tecken på modernt framåtskridande.
Sedan slutet av 1980-talet ingår Stadshotellet i Elite-kedjan som består av 26 kvalitetshotell över hela landet, från Malmö i söder till Luleå i norr. De flesta hotell återfinns i varsamt restaurerade byggnader, där ambitionen är att förena klassisk stil med moderna trender för att skapa harmoni.
Elite Stadshotellet i Västerås har en härlig hemkänsla i 137 rum och vackra sviter som alla är smakfullt inredda för såväl arbete som vila.

En historisk miljö
– Skillnaden mellan det här hotellet och andra hotell i Västerås är den historiska miljö som gästerna vistas i. Vi har ingen modern arkitektur, men en charm som våra konkurrenter saknar. Dessutom har vi en otroligt engagerad personal och det är ännu viktigare, säger Cem Gürler.
Hotellet har åtta välutrustade lokaler, där den största kan ta emot upp till 300 personer i biosittning. Här erbjuds en stimulerande miljö för konferenser och andra typer av arrangemang. Företagsevenemang, jubileer, middagar, workshops, bröllop – alla sorters fester kan bli något alldeles extra på Elite Stadshotellet. Köksmästaren är alltid beredd att tillgodose gästernas önskemål. En 5-rätters festmeny eller kanske en lättare buffé?
I hotellets gastropub, Bishops Arms, kan gästerna koppla av samt äta och dricka gott. Med ett utbud på över 300 whiskey- och 200 ölsorter är Bishops Arms i Västerås dessutom en av Sveriges ledande pubar.

Nära till det mesta
Från Elite Stadshotellet i centrala Västerås är det nära till det mesta: varuhus, gallerior, spännande små butiker, friluftsaktiviteter, lokaltransporter, tågstationen och affärsdistriktet.
– Vår ambition är att vara den främsta mötesplatsen i Västerås och att erbjuda service av första klass. Vi vill hela tiden ligga i framkant i utvecklingen och hänga med i våra gästers förväntningar och behov, som förändras hela tiden, säger Cem Gürler.
Elite i Västerås sysselsätter ett 40-tal anställda.
Cem Gürler har arbetat i hotellbranschen i cirka 20 år, bland annat på First Hotel Reisen och Sheraton både i Stockholm och utomlands. Sedan 2012 är han hotelldirektör på Elite Stadshotellet i Västerås.