Fre 14 jun / År 42 / Nr 1 2024

Elite Stadshotellet ska vara Västerås främsta mötesplats

Elite Stadshotellet i Västerås är en anrik anläggning som många i regionen har en anknytning till. Bröllop, dop och födelsedagsfirande varvas med företagsevenemang, konferenser och mässor. Elite Stadshotellet är en naturlig mötesplats i Västerås och har så varit under drygt 110 år.

Personligt bemötande står fortfarande i centrum på Västerås äldsta hotell. Det är en stolt tradition att föra vidare tillsammans med hotellets säregna historik som sitter i väggarna. Det har varit många celebriteter på besök genom åren, och hotellets arkitekt Erik Hahr kan också anses tillhöra den skaran.
På Elite Stadshotellet arbetar man genomgående med att ge personalen förtroende och stora möjligheter att få vara med och påverka verksamhetens utveckling. Stor vikt läggs även vid att utveckla och bibehålla en god hälsa med friskvård.
– Personalen utgör hörnstenar i en framgångsrik hotellverksamhet. Vi har valt att satsa mycket på att uppmärksamma vår personal eftersom vi vet att nöjda medarbetare är mer engagerade och det ger i sin tur nöjda gäster, säger hotelldirektör Cem Gürler.

Stadshotellets lyft
Utöver omfattande investeringar i personal och kompetensutveckling har Elite Stadshotellet i Västerås även fått ett estetiskt lyft i form av ombyggnationer och renoveringar. Lobby och reception har gjorts om i en helt ny stil, liksom hela konferensvåningen som fått nya mattor, möbler och teknik. Frukostmatsalen har renoverats och bland annat fått nya möbler och belysning. Just nu pågår renovering av festvåningen, med nya exklusiva gardiner, bankettmöbler och mattor bland annat.
– Elite har lagt ungefär 50 miljoner kronor på att renovera och uppdatera Stadshotellet. Utöver de synliga delarna som renoverade rum, nya badrum, lobby och så vidare, så har vi även renoverat taket, fasaden och VA-anslutningar. Vi står redo att möta framtiden med en mycket välinvesterad anläggning, betonar Cem Gürler.

Servicenivå går först
Gästerna ska uppleva sitt besök på Elite Stadshotellet som något utöver det vanliga. Den unika miljön bidrar till att skapa ett bra underlag för det, men i slutändan handlar det ändå ofta om den upplevda servicenivån.
– Vi har många stamkunder och får ofta höra att det man uppskattar mest med hotellet är vår goda service och personalens engagemang, bekräftar Cem Gürler.
– Vi har hittat vår nisch baserat på en helhetsupplevelse som i stort vilar på god service men även på ett brett utbud i form av mat och dryck i vår restaurang, fantastiska festvåningssalar och bra konferensmöjligheter. Idag är konferensfikat bland det viktigaste under hela konferensen, och det har vi satsat mycket på att förfina. Det dukas upp en stor fikabuffé med mycket hembakat och flera hälsosamma alternativ.
Bishops Arms är Elite Hotels pubkedja och den första anläggningen etablerades på just Elite Stadshotellet i Västerås för drygt 25 år sedan. Nu finns det ett 40-tal Bishops Arms i Sverige, men den första puben i Västerås satte alltså en standard för övriga att följa. Även det är något som Cem Gürler tycker är värt att uppmärksamma.
– Bishops Arms är en viktig mötesplats i Västerås och vi är stolta över den historik som finns även här, säger han.