Tor 25 jul / År 42 / Nr 3 2024

En bygghandel i Lessebo med brett sortiment

Lessebo Järn & Bygg kan uppvisa ett mycket brett sortiment – här finns allt från virke och verktyg till elmaterial, byggvaror och färg.
Personlig service och hög kvalitet på produkterna är kännetecknande för butiken.

Lessebo Järn & Bygg startades som en traditionell järnhandel 1982 av Benny Petersson. I slutet av 80-talet började man även sälja byggvaror och i och med att sortimentet växte blev den ursprungliga lokalen trångbodd. År 2000 flyttades butiken till nya lokaler och samma år gick Sven-Olof Fröjd in som delägare.
– Vi har expanderat varje år och har idag ett mycket brett sortiment inom både järn och bygg, berättar Benny Petersson.
Lessebo Järn & Bygg erbjuder idag verktyg, maskiner, byggvaror, vitvaror, färg, skyddsmaterial, elmaterial, elhushåll, järn och stål. Företaget har även en gasdepå för AGA Gas.
Kunderna består av både industrier, byggföretag och privatpersoner. Kundkretsen finns främst i Lessebo med omnejd.
– Vissa järnaffärer i närområdet har lagts ned och det innebär att vi idag har kunder även mot Växjö- och Tingsrydshållet med mera. Kunderna återkommer gärna och det är ett tecken på att de är nöjda med oss, säger Benny Petersson.

Hög service
Hög och personlig service har alltid varit ledordet för Lessebo Järn & Bygg. Vill kunderna ha hemkörning av tegel, pellets eller byggvaror så utförs detta med egen lastbil. Företaget har även en mindre lastbil för hemtransport av vitvaror etc. Det går också bra att låna en släpvagn om man vill köra hem produkter själva.
Lessebo Järn & Bygg har funnits i drygt 30 och utvecklingen har varit mycket god genom åren.
– Vi har expanderat och utökat försäljningen varje år. Runt 2011 – 2012 blev det en nedgång för oss liksom för hela branschen, säger Benny Petersson.
Butiken har generösa öppettider: måndag-fredag 8.30 – 17.30 och lördag 9.00 – 12.30.
Lessebo Järn & Bygg sysselsätter sex anställda och har ett bra läge på Storgatan 41 i centrala Lesseb.