Mån 17 jun / År 42 / Nr 1 2024

En enorm prestation från Timrå IK

Timrå IK är tillbaka i SHL och tar ordentlig sats mot nya mål med en solid och kraftfull ledning.

Timrå IK:s nya ledning har lyckats stabilisera föreningen och tillsammans med ett ungt och hungrigt lag kommer de med stor sannolikhet att ta för sig rejält i svensk hockeys högsta serie.
Årets första möte på hemmaplan med fjolårets mästare Växjö Lakers är i skrivande stund precis avklarat. Precis som förra gången Timrå IK mötte en seriesegrare i Djurgården för åtta år sedan så avgick Timrå med seger även denna gång. Det verkar ligga för Timrå IK att ta revansch och toppa listan mot alla odds.
– Vad det gäller årets upplaga av spelarmaterial så har vi bland annat ett par spelare födda 00 som har enorm potential, men hela laget är för övrigt välbalanserat och fokuserade till tusen för att möta denna utmaning. Vi är väl medvetna om att vi är tippade att hamna i botten av tabellen men det avskräcker inte oss nu, säger klubbchef Jörgen Wahlberg.

Hårt arbete har räddat klubben
Jörgen Wahlberg kom först in i Timrå IK som styrelseledamot sista året i Elitserien, han har därför en gedigen inblick klubbens historia och har med sig både finansiell och marknadsinriktad erfarenhet från näringslivet. Det är just förmågan att kunna våga ta beslut och genomföra dem, även om de känts svåra, som tagit Timrå IK till en ny nivå.
– Vi har jobbat hårt på alla fronter och inte minst med att rädda upp klubbens ekonomi som för bara några år sedan var på botten. Det har varit en tuff tid med rekonstruktion och besparingar som påverkat alla i föreningen men sammanhållningen och stödet från medlemmar, supportrar och näringslivet i övrigt har varit och är fortfarande enormt och det tar oss framåt.
Idag har Timrå IK en stabilare ekonomi som förra året visade på rejält plus, vilket för övrigt är målsättningen även inför säsongen 2018/19. Jörgen Wahlberg är mycket nöjd med utvecklingen men flaggar för att det kommer att krävas ett hårt jobb fortsättningsvis för att kunna etablera Timrå IK i SHL igen.

Ser större intresse
Budgeten för publikintäkter är i år satt till 3500 besökare per match mot tidigare 3000 under förra säsongen. Logerna som man hyr säsongsvis är fullbokade sedan maj månad.
– Det blir ett ökat intresse för företag att synas på vår arena då spel i SHL betingar ett högre marknadsföringsvärde. Den stora nyheten för i år är att vi lanserar försäljningen av Timrå-aktien som ett led i att stärka upp kapitalbasen och konsolidera föreningen framledes, berättar Jörgen Wahlberg.
Alla som arbetar inom föreningen, laget, supportrar och alla som på något sätt berörs av Timrå IK:s framgångar har stora förhoppningar på den nyss inledda säsongen.