Sön 21 jul / År 42 / Nr 3 2024

En hållbar stad öppen för världen

Under året blir Göteborgs bästa sidor globalt synliga tack vare Volvo Ocean Race. Världens längsta havskappsegling kommer återigen att gästa Göteborg, följt av en veckolång folkfest öppen för alla. Veckan 14-21 juni kommer att bli spektakulär. 

För tre år sedan var Göteborg målet för världens främsta jorden-runt-segling. Under 2018 blir Göteborg värd för Volvo Ocean Race för fjärde gången, och staden utgör det sista stoppet innan målsträckan som i år går till holländska Haag. 

Öppet för alla 
Precis som under 2015 kommer Södra Frihamnspiren att vara mittpunkten för evenemanget. Race Village byggs upp intill den pågående jubileumsparken, som färdigställs inför stadens 400-årsjubileum 2021. 
– Naturligtvis medför Volvo Ocean Race ett ypperligt tillfälle för staden att marknadsföra pågående likväl som kommande projekt, säger Ola Åstradsson, Göteborg & Co. Vi tar vara på Göteborgs Stads vision om att vara en hållbar stad med upplevelser för alla och kommunicerar det i samband med racet enligt vår tagline – En hållbar stad öppen för världen. 
Och nog lyfter Volvo Ocean Race evenemangsstaden Göteborg till en ny nivå. Under veckan 14-21 juni kommer flertalet seminarier och evenemang att gå av stapeln, det mesta gratis för allmänheten. Det är just en sådan öppenhet som Göteborgs Stad och Göteborg & Co vill förmedla. 

Ledande evenemangsstad 
Frihamnen är i sig ett intressant område. Inom några år kommer det att utvecklas till Göteborgs nya mittpunkt, med tusentals nya bostäder och arbetsplatser. I samband med Volvo Ocean Race räknar Göteborg & Co med cirka 300.000 besökare kring Södra Frihamnspiren. Det blir ett mycket bra tillfälle att belysa olika områden av stadens utveckling med sikte på jubileumsåret 2021. 
– Tack vare evenemanget kan vi skapa en ännu attraktivare bild av Göteborg, fortsätter Ola Åstradsson. En av de absolut viktigaste bitarna från vårt håll, det vill säga från Göteborg & Co, är att vi genom Volvo Ocean Race kan förstärka stadens position som ledande evenemangsstad i norra Europa. 

Race Village är öppet för alla och har fri entré alla evenemangsdagar 14-21 juni.